Větry matky představené
Nenechte se zmást názvem, jedná se prý o francouzskou specialitu! Jemné kousky bez kynutí, obalené ve slaďoučkém cukru. K dokonalému tvaru, který bude lahodit nejen oku je potřeba pečlivé smažení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,27 g |
Tuky | 49,42 g |
Vláknina | 2,25 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 86,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám z časopisu Knihovnička receptů a zalíbil se mi, tak jsem ho zkusila a je opravdu moc dobrý.
Pro vysvětlení názvu tohoto pečiva dokládám pravděpodobný původ tohoto názvu. Kdysi prý tyto velejemné koblížky smažily obyvatelky kláštera ve francouzském Baume-les-Darmes. Byl to jejich recept a pečivo bylo ve městě velice oblíbené. Až jednou potkaly plukovníka z místní posádky, který chtěl vědět název této dobroty. Sestry ale žádný neměly a byly jím tak vyvedené z míry, že si jejich představená překvapením "upšoukla". A název byl hotov.
Jo a na konec bych chtěla dodat, že je lepší hned dělat ze 2 dávek, až ochutnáte, sami poznáte proč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2020 11:01
12. 12. 2016 22:09
12. 12. 2016 22:06
11. 12. 2016 20:21
31. 10. 2016 20:09
6. 12. 2012 20:39
6. 12. 2012 20:07
Bodovala jsem už před rokem, dnes jsem jen fotila
27. 3. 2012 13:58
4. 2. 2012 21:43
4. 2. 2012 19:56
25. 1. 2012 16:50
25. 1. 2012 15:49
22. 1. 2012 18:40
Děkuji za odpověď.
27. 11. 2011 18:43
13. 11. 2011 17:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 27 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 39 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 54 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 1 hodinou
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: strava pro kojící matky recepty strava pro kojící matky - recepty recepty pro kojící recepty pro kojici matky on line vaření pro kojící matky větry větry recept moučníky pro kojící matky větry z odpalovaného těsta moučník pro kojící matky pšouky recept co na větry dobroty pro kojici matky recept pro kojicí časopis knihovnička recepty buchta pro kojící matky kolac pro kojici matky recepty matky a dcery strava kojící matky recepty recept větry
Suroviny: voda, cukr písek, sůl, máslo, mouka hladká, vejce, rum
Větry matky představené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5W5
58 názorů