Ratatouille
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm podáváme buď jako přílohu nebo jako samostatný chod. Je vhodný i jako lehká večeře.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 601 kJ / 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,11 g |
Tuky | 2,94 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 68,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2021 18:28
29. 8. 2020 13:59
A proč?
29. 8. 2020 13:27
4. 7. 2017 05:07
10. 4. 2013 17:20
20. 12. 2012 16:32
se smaži na mírném ohni všechno zvlášt!!! poté se vše da dohromady a nechá se to dusit zde je ratatoulie
27. 10. 2012 14:39
Naposledy jsem zkusila přidat Cottage a bylo to vynikající.
Bohužel jsem z naší rodiny jediná, komu chutná, a nepomohl mi ani myšák ze stejnojmenného filmu
29. 8. 2012 12:27
2. 11. 2011 19:04
2. 2. 2011 21:33
Při vaření hlídat, ať je zeleninka křupavá! Půl hodiny se mi zdá dlouho. Posílám bod.
7. 12. 2010 18:25
7. 12. 2010 12:29
7. 12. 2010 11:33
28. 9. 2010 15:49
29. 8. 2010 22:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 17 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 56 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pozor na jedovaté cukety! V některých se může ukrývat až smrtelné nebezpečí. Jak poznáte ty špatné?
Máte doma rýžovar? Zvládnete v něm víc než jen rýži! Uvaří pohanku, čočku i těstoviny, ale zvládne i lososa s trojitou přílohou
Lečo po francouzsku: Při přípravě dokonalého ratatouille z rajčat, cuket, paprik a lilku hrají klíčovou roli správné suroviny
Další recepty
Tématické fráze: zeleninové ratatouille ratatoule recept ratatui ratatoule ratatoullie recept ratatui recept zelenina ratatouille recept na ratatoule ratatoulle francouzské zeleninové ratatouille ratatuille recepty ratatoule ratatoule-recept ratatuile ratatouille recept podle filmu recept na ratatui recept ratatoule rattatouille recept ratatui ratatoulle recept
Suroviny: lilek, cuketa, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, olej olivový, bazalka čerstvá, sůl, pepř
Ratatouille
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz6
33 názorů