Moravské zelí
Určitě i vy si dáte rádi k pečenému masu dušené zelí. Podařilo se nám získat recept na vyhlášené moravské zelí. Tradičně se dělá z červeného zelí a podává se k pečené kachně. Nicméně připravit jde i z bílého zelí. Tak šup, zkuste zase něco jiného.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 213 kJ / 768 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,03 g |
Tuky | 64,67 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 37,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Se solí opatrně, zelí může být dosti slané. Hotové zelí můžeme podle chuti dokyselit octem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2023 13:48
14. 4. 2023 18:39
24. 1. 2022 10:59
13. 3. 2019 19:09
Také pečete jitrnice a jelita pokrytá plátky podbradku?
Narazil jsem na tuřanské zelí, které jsem "uvařil" podle odkazu ze 24. 11. 2013 12:59:05
No, RAWaziviáni by ze mě měli druhé vánoce, že
21. 12. 2017 16:36
30. 11. 2017 16:53
30. 11. 2017 15:24
30. 11. 2017 13:26
30. 11. 2017 12:33
30. 11. 2017 11:41
Zelí v sáčku "odvodním"; vodu chytám a posléze jí, podle potřeby, dochucuji vařené zelí.
Odvodněné, vymačkané zelí překrajuji křížem v sáčku; vespod sáček nedokrojím a zelí pak sesunu do kastrolu
30. 11. 2017 11:18
29. 11. 2017 19:24
4. 11. 2016 16:20
9. 11. 2015 01:50
8. 11. 2015 18:15
Jako malá jsem babičce musela míchat s cibulkou, ona zaprášila moukou a zalila vodou a já musela míchat dohladka, přidaly jsme nastrouhané brambory, osolilo se to a já byla schopna půl hrnce zásmažky /tak se tomu říká u nás na Hané/ sníst a ještě lepší byly "škraloupky", které jsem nožem škrábala ze dna plechového hrnce, když se zásmažka přichytla ke dnu.
Přidám ti fotku a bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 24 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 29 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 39 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 49 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 57 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
V akci: Kysané zelí teď koupíte jen za 13 Kč. Hodit se bude ke svatomartinské huse, do segedínu i na zelňáky
Bílé nebo červené zelí? České či moravské? Vyznejte se v naší nejoblíbenější příloze!
Další recepty
Tématické fráze: moravské zelí moravske zeli recept recept na moravske zeli moravské kysele zelí recept moravské kysané zelí moravské dušené kysané zelí moravské červené zelí jak uvařit moravske zelí recept moravske zeli moravské zelí recepty moravské kyselé zelí recepty zeli recept moravsky zeli moravské kyselé zelí recepty moravske zelí zelí moravské moravské dušené zelí domácích kyselé zelí recept moravské zelí kysané recept zelí
Suroviny: zelí kysané, cibule, brambory, olej, slanina uzená, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl
Moravské zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n84D
38 názorů