Domaci smetanova ricotta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 29,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
inspirace: ruzne ceske i zahranicni webove stranky
metoda bez teplomeru: www.madlinakuchyne.blog.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2021 14:09
20. 3. 2016 13:10
20. 3. 2016 11:25
19. 3. 2016 17:54
19. 6. 2015 22:55
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje
18. 11. 2013 11:43
...ach bože, sirovátka!!!
18. 11. 2013 11:40
Nemusí být každý zbožíznalec ale jakési základní vědomosti (Google) by měly patřit k výbavě každého kuchtíka... ale nazývat cosi mezi tvarohem a mascarpone (byť by to mělo skoro 40% tuku) je zcestné
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí
Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/
18. 11. 2013 09:06
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky
26. 2. 2013 20:17
26. 2. 2013 17:31
23. 2. 2013 23:17
23. 2. 2013 21:19
23. 2. 2013 20:17
23. 2. 2013 18:44
jinak je nutno dodat, že pravá, italská riccota se vyrábí ze syrovátky, prostě je to syrovátkový tvaroh.
20. 2. 2013 21:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 39 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 11 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 21 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 29 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 34 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 39 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 46 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 56 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí kravské a kozí mléko: Přinášíme inspiraci na jejich zpracování
Znáte ricottu? Tento lahodný italský sýr ze syrovátky využijeme do sladkých i slaných pokrmů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: riccota ricotta ricotta recepty domácí riccota domácí riccota ze syrovátky recepty riccota domaci vyroba ricotty riccota recepty ricotta výroba jak vyrobit sýr ricotta ricotta recept recept riccota sýr riccota kde koupit rikota ricotta ze syrovátky kde koupit sýr ricotta výroba ricotty ze syrovátky domácí výroba sýrů ricotta ricota jak se dělá ricotta
Suroviny: mléko plnotučné, smetana, sůl, šťáva citronová, kyselina citronová,
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
56 názorů