Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2022 13:01
Nejlepší perník na světě, našla jsem tento recept před několika lety a jiný nepeču.
31. 1. 2022 20:29
Normální perník. Chuťově dobrý, ale sušší, promazaný marmeládou by byl jistě lepší.
6. 1. 2022 10:13
Recept super, opravdu perník krásně nadýchaný. Já jsem ale přidala ještě mrkev a jablka, nastrouhané na jemno.
Jediné co mi trošku chybí, je chuť perníku, příště dám dva prášky do perníku místo jeden a jeden. Ale jinak recept úžasný.
Jediné co mi trošku chybí, je chuť perníku, příště dám dva prášky do perníku místo jeden a jeden. Ale jinak recept úžasný.
27. 11. 2021 21:28
Super klasický perník, lepší recept jsem neměla. Na video jsem nekoukala, dle doporučení z předchozích komentářů. Pekla jsem na 185 stupňů a protože jsem měla menší a vyšší pekáček, pekla jsem o chvíli déle než 40 min (kontrola špejlí). Dávám 5*
12. 9. 2021 22:06
Dlouho jsem hledala dobrej recept na perník. Pokud váháte mezi více recepty, určitě zvolte tenhle. Naprosto bezkonkurenční.
30. 8. 2021 21:10
Na kolik se péče? Prosím
11. 7. 2021 14:41
Vynikající recept Dávám do oblíbených
11. 5. 2021 19:13
Výborná poleva
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.
6. 5. 2021 14:24
magdalenka: Vieš, keď už si dám tú prácu s pečením, tak urobím aj kvalitnú a chutnú polevu. A tento koláčik, si to zaslúži. Teda keď stihnem tú polevu včas! Naposledy som tak piekla biskupský chlebíček, polevu som mala na celý chlebíček a ......... polovica mi zmizla. No! Predvčerom, mi niekto zmrzačil štrúdlik, odrezal mu obidve pätičky, ešte horúce, 5 min. boli von z trúby
6. 5. 2021 13:05
Veronika.Hrozna: Ja tiež nemám problém s polevou z obchodu...
6. 5. 2021 11:50
Veronika.Hrozna: jestli to není proto, že v surovinách je napsáno - 1 čokoládová poleva -
5. 5. 2021 21:29
Bibinka: To video naštve, ani pořádnou polevu, ten kuchtík neudělal, plácá to tam z pytlíku
5. 5. 2021 16:15
Terezka Earane: Terezko, děláš to dobře, patří tam jak perníkový tak normální prášek do pečiva.
27. 4. 2021 19:08
Pekla jsem včera, pro dva žabožrouty, to ještě nikdy nepapali. Koukali na to a pranic se jim to nelíbilo, nebylo to tak nazdobené, jako u nich v cukrárně, tak jeden okusil, abych se neurazila a pak nemohl přestat jíst. Když to viděl, ten druhý zbabělejší , tak
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek.
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek.
23. 4. 2021 11:56
Místo čokoládového jsem dala karamelový pudink a je to taky skvělé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 3 minutami
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 6 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 11 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 27 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 39 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Startuje třetí řada Peče celá země: Jde o masáž chuťových buněk, říká Bebarová. Zapomeňte na diety, dodává Landová
Stále ho všichni hledáme. Jednoduchý recept na dokonalý moučník pro celou rodinu, který je rychlý, snadný a neskutečně dobrý
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová, kokos, ořechy mleté
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1383 názorů