Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo kopřiv použijte čerstvý listový špenát nebo mangold. Neodoláte!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 083 kJ / 1 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,99 g |
Tuky | 28,82 g |
Vláknina | 24,46 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 343,03 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 4. 2023 07:09
recept i foto se mi líbí
20. 5. 2014 17:22
Děkuji za komentáře, mám radost, že se tu najdou spřízněné duše, co se týká risotta a kopřivových jídel
20. 5. 2014 11:11
Super recept - vyzkouším
20. 5. 2014 07:12
Presne tak, risotto znamena zpusob pripravy ryze a druh pouzite ryze.
Jiz tady (stale pod receptem na risotto od zizaly) byla rec na toto tema. Jak vidno zbytecna.
Jiz tady (stale pod receptem na risotto od zizaly) byla rec na toto tema. Jak vidno zbytecna.
19. 5. 2014 23:03
zizala:Libi se mi to moc.
spagetka:Tohle preci neni o svetovem nazvu, ale o pouzitych surovinach a zpusobu pripravy.Aneb kdyz dva delaji totez...
spagetka:Tohle preci neni o svetovem nazvu, ale o pouzitych surovinach a zpusobu pripravy.Aneb kdyz dva delaji totez...
19. 5. 2014 21:00
Jaruško, jedním slovem - krásné
19. 5. 2014 19:19
19. 5. 2014 19:18
zizala: Tak tie krevetky by som brala rada, namiesto žihľavy
19. 5. 2014 19:16
tejaja: Davaji a pro ty, co ziji ve meste, je to velka delikatesa. Pridava se i do minestrone, vajecnych omelet a do plnenych testovin typu tortellini ci lasagne.
19. 5. 2014 19:15
Sama jsem s kopřivami nevařila. Určitě bude tato kombinace dobrá, rizoto máme rádi a každopádně trochu masového do toho+
19. 5. 2014 19:14
tejaja: hm to by mě taky zajímalo. U nás se do českého rizota dávali kopřivy, sedmikrásky, víno, cibule, česnek už v mém dětství. Rozhodně dusivé nebylo a není. jen holt nebyla rýže na výběr a sýr byl takový jaký byl. Pořád si ale myslím, že dávat za každou cenu pokrmům světový název je dost scestné. Recept jako Kopřivové rizoto mám od babičky, ta italsky fakt neuměla.
19. 5. 2014 19:12
tejaja: Ano, jmenuje se to Risotto all' Ortica. Někdy se mohou přidat krevetky.
19. 5. 2014 19:07
zizala: s tou šťavnatosťou a nedusivosťou Jarka s tebou súhlasím, ale dávajú aj Taliani do rizota žihľavu? Fakt ma to zaujíma...
19. 5. 2014 18:54
tejaja: Někdy to vyzkoušej, kopřivy jsou velmi zdravé a dobré U nás se dávaly hlavně do velikonoční hlavičky, ale zjistila jsem, že i další pokrmy s nimi jsou moc dobré, výborný je i čaj.
Tzv. české rizoto už nevařím, od té doby, co známe risotto na italský způsob - je totiž šťavnaté, nedusivé, pokaždé jiné
Tzv. české rizoto už nevařím, od té doby, co známe risotto na italský způsob - je totiž šťavnaté, nedusivé, pokaždé jiné
19. 5. 2014 18:49
cathleen: ja viem...mala by som to raz vyskúšať, na záhrade sa stále objaví...je to pre mňa burina Pozriem, či tu nie je recept aha...našla som
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 20 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 43 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 48 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 59 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Medvědí česnek je hitem letošního jara. Víte, jak z něj udělat skvělé pesto?
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Další recepty
Tématické fráze: koprivove rizoto rizoto z kopřiv rizoto z kopřivy rýže s kopřivami recepty s medvědím česnekem recepty s kopřivami aha! bramborová omeleta se salámem a česnekem ryzoto s medvědim česnekem rizoto s kopřivami lasagne s medvědím česnekem rizoto s medvedim cesnekem česnekové risotto koprivy rizoto omeleta s kopřivami rizoto s koprivou a bylinkami top recepty rizoto s medvědi cesnekem kopřivové rizoto recept kopřirové rizoto rizoto s kopřivy lasagně s kopřivami
Suroviny: rýže kulatozrnná, cibule šalotka, česnek, olej olivový, sůl, víno bílé, vývar drůbeží, máslo, kopřivy, česnek mědvědí, pecorino
Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVkk
18 názorů