Králík na černo v PH
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 418 kJ / 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dokud byli normálně k dostání zajíci, dělalo se z nich a omáčka byla opravdu do černa. U nás se podávalo toto jídlo jako 1. chod po polévce na Štědrý den, a to s chlebem a pěkně z hlubokého talíře se lžící a to nám zůstalo dodnes, kdy už si tuto mňamku děláme jen z králíčka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2014 12:36
Severinka: vidíš a mě se zdálo, že za 4 hodiny na tom pomalým to prostě trvá déle, že je lepší ten pomalý dávat na noc. Takže díky za zkušenost
23. 11. 2014 12:28
Severinka:tak jodíky za odpověď
23. 11. 2014 12:15
Ivana Ch:
sikulka7:každý jsme si z domova přinesli ten svůj receptíktak jak jsem ho popsala dělala moje maminka a ona ten recept má od své babičky
sikulka7:každý jsme si z domova přinesli ten svůj receptíktak jak jsem ho popsala dělala moje maminka a ona ten recept má od své babičky
23. 11. 2014 12:12
Simona Kucerova:jo opravdu jsem ho dělala na I. a nejdříve 4 hodiny, ale zdálo se mě to málo, tak jsem ještě půlhodinku přidala
23. 11. 2014 11:11
Já taky dělám na vánoce králíka na černo, moje babička říkala, že bez králíka nejsou vánoce. Vařím králíka s divokým kořením, mrkví a celerem.Přidám mandle a rozinky.Když je králík uvařený, vyndám ho a vykostím. Zahustím perníkem a povidly - podle nich se jmenuje na černo.Nakonec přisladím a přikyselím.Králík načerno bez povidel není to pravé.
22. 11. 2014 14:26
Simona Kucerova: tady se asi upsala Mirka, vím, že psala, že ho dělá od rána, takže určitě myslela rychlejší, 2. stupeň. Ozve se
22. 11. 2014 13:57
Králíka na černo dělám úplně jinak, ze zajíce byl nejlepší, ale ty už u nás nestřílíme, nejsou. Moc dobrý je to i ze srnčího, ti budeme mít na vánoce.
22. 11. 2014 10:54
Pěkný receptíkSeveri je to opravdu na 1.stupeň je to ten pomalejší a nebo to má být na 2.stupeň??Já ten 1.používám přes noc na vývary
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 19 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 minutou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 9 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 14 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 19 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 25 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 36 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 50 minutami
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 51 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: králík na cerno srnčí na černo kralik v ph králík s povidly recepty v ph recepty ph kralik s pernikem veprove na cerno králík na černo recept recepty králík na černo recepty v ph zajíc zajíc v pomalém hrnci recept na králíka na černo králík z ph králík ma černo co s králíka recepty králík recepty top recepty králík na černo vařím v ph top recepty ze srnčího s povidly
Suroviny: králík, cibule, olej, bobkový list, tymián, koření nové koření, pepř celý, cukr, voda, olej, mouka polohrubá, perník na strouhání
Králík na černo v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2J7
8 názorů