Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku
Suroviny
Porce: cca 6
Nutriční hodnoty
Energie | 10 928 kJ / 2 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,42 g |
Tuky | 209,24 g |
Vláknina | 36,96 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 63,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2014 17:46
debata je zajimava, nasla jsem toto:
Nutrie byly původně chovány jako kožešinová zvířata. Jejich maso je bledě růžové, velmi křehké, jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku. Tuk není prorostlý do tkání, proto je maso lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a s vysokým obsahem bílkovin.
"Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a vysokým obsahem bílkovin. Navíc je jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní," vysvětluje předseda Českého svazu chovatelů a jeden z posledních chovatelů nutrií v Česku Jan Kaplan.
Zdroj: www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname-z-nemocnic-80-let-se-vraci-na-jidelnicky-1fc-/dobra-chut.aspx?c=A100325_094045_dobra-chut_glu
Nutrie byly původně chovány jako kožešinová zvířata. Jejich maso je bledě růžové, velmi křehké, jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku. Tuk není prorostlý do tkání, proto je maso lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a s vysokým obsahem bílkovin.
"Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a vysokým obsahem bílkovin. Navíc je jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní," vysvětluje předseda Českého svazu chovatelů a jeden z posledních chovatelů nutrií v Česku Jan Kaplan.
Zdroj: www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname-z-nemocnic-80-let-se-vraci-na-jidelnicky-1fc-/dobra-chut.aspx?c=A100325_094045_dobra-chut_glu
23. 12. 2014 14:14
nedá mi to, nahlídnul jsem... maso nutrie je velice dietní, s malým obsahem tuku... ale je šťavnaté, má jinak stavěné svalové vlákna jak například králík. A velice mě překvapila měkkost i kostí. Je fakt, že toho tuku jsem tam dal víc. Ale nevypékal jsem to, bůček neměl čas pustit, a těch uzených plátků, ty byly spíš na přikrytí a ozdobení. Co zbylo na dne plechu, jsem si druhý den namazal na chleba, a byla to bašta!!!
23. 12. 2014 13:54
cathleen: No to nevím, ale rozhodně nebylo tučné. Dělávali jsme ji na česneku a zelenině a určitě jsme tam dávali i slaninu ( ne bůček ).
Všude o mase z nutrie píší jako o velmi dietním, lehce stravitelném mase, viz. i tento článek http://www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname...
Všude o mase z nutrie píší jako o velmi dietním, lehce stravitelném mase, viz. i tento článek http://www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname...
23. 12. 2014 13:48
My jsme měli nutrie od sousedů, je to teda už dlouho, ale určitě to není maso suché
23. 12. 2014 13:43
1974andrea: kdysi jsme nutrie chovali, tak vim, jak je to fantasticke maso. Rozhodne dost tucnejsi nez kralik, i diky tomu nebyla (jako kralik) sucha pri peceni na ohni.
Ptala jsem se pro jistotu i manzela, jestli se nemylim , taky ma nutrii za tucnejsi maso. Nemohlas mit v kuchyni nejakeho mladeho nutriího sportovce?
Ptala jsem se pro jistotu i manzela, jestli se nemylim , taky ma nutrii za tucnejsi maso. Nemohlas mit v kuchyni nejakeho mladeho nutriího sportovce?
23. 12. 2014 13:42
Začátkem osmdesátých let byly nutrií plné obchody - dodnes vidím ty žluté řezáky - suprové, dietní maso, sympatická uprava
23. 12. 2014 13:24
Nutrie má vynikající maso.
cathleen: Ivčo, jak jsi přišla na to, že je hodně prorostlá? Naopak, maso je, jak píše Kadlik, " suché " jako u králíka.
Ale asi bych už nedávala to sádlo, spíš bych to víc podlévala
cathleen: Ivčo, jak jsi přišla na to, že je hodně prorostlá? Naopak, maso je, jak píše Kadlik, " suché " jako u králíka.
Ale asi bych už nedávala to sádlo, spíš bych to víc podlévala
23. 12. 2014 12:53
Vypadá moc jedle Jen kde nutrii vzít. A tuku bych se nebála, když toho nesním kilo
23. 12. 2014 11:45
Moc mastné.
23. 12. 2014 11:40
cathleen: suchá sice není, ale tuku je v ní minimum... maso je to luxusní, šťavnaté, ale není tučné. Je v něm dokonce tuším míň tuku jak v králičím. Výpek sotva stačil na přelití brambor..
23. 12. 2014 11:38
Nadja: je na ni u jednoho chovatele poblíž doslova pořadník. I když jsem zapsaný, další bude až v létě..
23. 12. 2014 11:35
Nutrii bychom si rádi dali, jen vědět, kam na ni.
23. 12. 2014 11:31
Nutrií maso je výborné jen mi to ve spojení s bůčkem, uzeným búčkem a ještě sádlem pod pečínkou, přijde zbytečně moc mastné. Sama o sobě je přeci dost prorostlá, není suchá jako králík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 9 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 31 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 36 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 46 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 56 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Velmi sváteční a sytá polévka kaldoun dá poměrně dost práce, ale její přípravu si můžeme rozložit na dva dny
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: nutrie na grilu pokrmy z nutrie nutrie recepty nutrie recept nutrie na gril nutrie sádlo sádlo z nutrie nutrie maso pomazánka z uzeného bůčku videorecepty -pečený buček s cibulí barva masa nutríe recepty na nutrii maso z nutrie nutrie barva masa recepty z nutrie jak vypadá nutrie recepty z masa nutrie maso nutrie nutrie na ohni jatra z nutrie
Suroviny: nutrie, cibule, česnek, bůček, bůček uzený, sůl, pepř, tymián, chilli, kmín celý, sádlo
Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pq2m
13 názorů