Omáčka Madeira
Omáčka Madeira je vlastně základní demi-glace, která byla obohacena o Madeirové víno. Víno Madeira je silné dezertní víno, má sladkou, karamelovou chuť. Tato omáčka se podává ke steaku, k hovězí pečeni nebo ke zvěřině.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 640 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,45 g |
Tuky | 41,65 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 134 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 25,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento rcp je jeden z mnoha možných provedení.
Když dojde demi glace z mrazáku, použiji masox.
Když dojde Madeira, použiji Marsala, shery nebo portské.
Demi glace:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 6. 2015 13:58
Omáčka je luxusní, vyzkoušela jsem vzorek (s portským vínem) a navečer si ji dáme k masu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 56 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Upečte si maso v kabátku neboli filet Wellington: Víte, co tuto specialitu spojuje s bitvou u Waterloo?
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Další recepty
Tématické fráze: madeira jídlo omáčkou madeira omačka madejra omacka marsala omáč madejra marsala omacka madeira-glace koprová omáčka ládi hrušky portska omačka omáčka z portského vína www:omáčka z portského vína kerlubnova omač recepty pepřová omáčka z demi glace omáčka madiera jidlo na madeire madeira pokrmy veprove madeira madejra pokrm s madeira omacka madeira z portskeho vína
Suroviny: máslo, cibule šalotka, žampióny, madeira, demi glace, sůl, pepř mletý
Omáčka Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B21o
1 názor