Pudinkový perník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 28 582 kJ / 6 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,61 g |
Tuky | 219,50 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 556 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 1 089,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - časopis vypečené recepty
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2009 00:08
pipre, mě se to dříve taky stávalo u dortíků a bylo to fakt tím,že jsem strkala do trouby nos moc brzy a povytahovala tu formu dost neopatrně. Teď se mi to už nestává, peču pozvolna a nakukuju až po té půlhodince, prostě co jak nejpozději a jak píše Špagetka, nejdřív omrknu a jinak pomalounku povytáhnu rošt a zkusím povrch. Dělám jen pár dortíků v roce a pořád stejný korpus, ořechový, ale dřív jsem dělala jiný, jen světlý piškot a vím, že ty problémy byly častější. Děláš korpus pořád stejný? Nebude to třeba pak těstem? Ale vlastně píšeš, že se to nestává pokaždé Tak to pak fakt nevím
9. 4. 2009 20:15
Špagetko, je to možné, ale kolikrát jen otevřu troubu a vidím, že to kleslo, a to neposouvám roštem nebo formou. Troubu otevírám nejdříve po 30 minutách, abych se podívala. Peču v plynové troubě a jsem zvyklá dávat na rošt alobal, ale zkoušela jsem to i bez něj. Možná je to v teplotě, ale nastavuji pořád stejně. Neklesne mi podkova, jen kulatý dort nebo srdce, ale ne pokaždé. Ale dík za upozornění, možná to dělám, aniž si to teď vybavuji
9. 4. 2009 19:55
Pipre - v tvém případě to určitě bude prudkým trháním plechu, pekáče při kontrole pečení nebo při vyndávání.Ono se to nezdá, ale je to jak s miminkem, prostě pomalu aněžně ....
9. 4. 2009 19:02
Merylas vůbec nevadí, klidně přidej další perník, ráda vyzkouším i ten tvůj.
9. 4. 2009 18:53
Já mívám zas opačný problém při pečení piškotu v kulaté formě. Kraje nabudou a střed klesne. Nejhorší je, že to není pokaždé a já nemohu přijít na to, zda je to troubou nebo těstem. Těsto ale dělám stejné, i troubu mám zahřátou na stejnou teplotu a peču také při stejné teplotě.
9. 4. 2009 16:15
Špagetko, já vím, že je to univerzální rada Já nějaký ten hrb na moučníku moc neřeším, hlavně že je to jedlé, ale umělecký dojem to moc neudělá Ale jsem si všimla, že spíš se mi udělá, když je to jen rychlé těsto, co se všechno jen zamíchá a vlije na plech. A Verča určitě nebude nic namítat, když přidám do podobných receptů, jeden taky s pudinkem, ale banánovým.
9. 4. 2009 12:42
Spagetko, když tak o tom tedka přemýšlím, tak to těsto bylo opravdu řidší. No a už jsem doma. No jo chybama se člověk učí.
9. 4. 2009 12:28
Merylas - POZOR tose netýká jen toho toreceptu, ale fakt univerzálně!!!!!!!!! Tos doufám pochopila
9. 4. 2009 12:04
Špagetko, díky za vyčerpavájící odpověď a věřím Ti Já tyhle perníky zas až tak moc často nepeču, tak to nemám tak vychytané jako Ty
9. 4. 2009 11:53
Pokud je těsto řidší - udělám vprostřed větší díru - dělám přímo v troubě to shrnutí a hned troubu zavřu. Pokud ji máme dobře vyhřátou, těsto se zapeče za pár sekund a nestihne se vyrovnat - věřte mi, tohle fakt funguje!!!Samozřejmě moc zprudka netrhhat těstem nebo pekáčem, aby se nezdrclo, hlavně když tam je sníh, ale pracuju s ním přitom rychle.Prostě klidný, plynulý ale rychlý pohyb - to je co? Ale líp to neumím napsat
9. 4. 2009 11:49
Spagetko, tak to vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo. Dík za tip.
9. 4. 2009 11:48
Špagetko, taky jsem se pokoušela nahrnovat k okrajům, ale některé těsto je řidší a prostě se povrch zase srovná
9. 4. 2009 11:07
Děvčata, to těsto musíte rozetřít víc k okrajům - nechat v prostřed malinko míň těsta při pečení se to vyrovná. Jsem si 100% jistá, že to je ono. Jo receptík je
9. 4. 2009 10:39
Mě se to občas stává, když dělám z celých vajec a né žloutky + sníh. Co je tady odkaz na podobný recept, tam je v koláčové formě a taky je středem trochu vyšší. Napadá mě jen, že se musí péct pozvolna od samého začátku.
9. 4. 2009 09:33
Výbušná taky by mě to zajímalo, snad někdo odpoví.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 9 minutami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 54 minutami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 9 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 11 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 12 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perník s pudinkem perník na plech s pudinkem perník s čokoládovým pudinkem recept na perník s čokoládovým pudinkem peceny pernik recept perník s pudinkem perník perník s pudingem perníková buchta s pudinkem perník s pudinkem recept pečení piškotu pernik pecený pečení perníku recept na pernik s pudinkem perník z pudinkem recept na pečený perník perník na plech s cokoladovym pudinkem pernik z pudinkoveho prasku perník s čokoládovým pudingem pudingový perník
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, olej, vejce, mléko, pudink kakaový, prášek do pečiva, prášek do perníku
Pudinkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgLO
16 názorů