Velikonoční aspiková vejce
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,97 g |
Tuky | 69,60 g |
Vláknina | 10,82 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 30,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Už 11 let mailem koluje recept na aspik, ztuhnutý ve vaječných skořápkách.
V receptu jsou jiné suroviny, chybí gramáže, takže jsem si vše odvážila, odměřila a upravila podle sebe a naší chuti.
Místo šunky můžete použít libovolný druh vařeného či pečeného masa a zeleninu podle toho, jakou máte rádi.
Chuť nálevu je na každém z vás. Tato várka vyjde přibližně na 9 -10 vaječných skořápek.
Můžete také použít návod přímo na sáčku od želatiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2023 20:53
chiara: Díky za oprášení receptuPříprava je trošku pracnější,ale vajíčka jsou vždy rozebraná rychleji,něž vařenáI sladká verze je v oblibě
29. 3. 2023 12:15
Velikonoce jsou za dveřmi a tak komentářem posunuji tento recept do popředí, rozhodně si to zaslouží
24. 4. 2017 19:29
Prpcek: A já mám radost z komentářeDěkuji
21. 4. 2017 20:50
Nejdříve musím říci, že nemám rád želatinu a nepoužívám ji, ale recept se mi moc líbí. Kdo umí, ten prostě umí. A navíc ta prezentace, to je paráda. Z takových receptů mám radost.
16. 4. 2017 19:46
Marie Švarcová : Milan P.: Velice děkuji za milé komentáře,potěšily mě
15. 4. 2017 20:34
Nádhera.
Mám jen jedno slovo: SMEKÁM !!!
Milan P.
Mám jen jedno slovo: SMEKÁM !!!
Milan P.
15. 4. 2017 12:39
moc hezké
13. 4. 2017 20:00
Frantiska: děkujitaké preferuji kompletní recepty
Jsem ráda,že se Vám recept i fotky líbíZa komentáře všem děkuji
Jsem ráda,že se Vám recept i fotky líbíZa komentáře všem děkuji
13. 4. 2017 15:54
Děkuji za recept. Mam rada recepty, kde je uvedeny pocet ci vaha surovin.
13. 4. 2017 15:00
Nenapadlo mě, že můj komentář bude brán jako jedovatá kritika. myslela jsem to jen jako konstatování, nic víc a už vůbec ne jako důvod k nějaké diskusi. Omlouvám se těm, kterým moje reakce vadila a doufám, že tímto vše skončí.
13. 4. 2017 13:57
Hambro: Ano - Jana R. tu byla s podobným receptem dříve. No a? Tento je dotažen do podrobnějšího popisu a určitě jsou mnohem přijatelnější dvoje podobná vajíčka než deset totožných třesených buchet nebo hrnkových koláčů. Recepty podobné jsou vítány, přidávat je může kdokoliv, mohla bys třeba nějaký přidat i ty, místo té jedovaté kritiky.
Jana Remkova: proč jsi překvapená? Že jsi se našla v podobných? Opakuji - a proč ne? No a? Na Labužníku je např. recept totožný s tvým už deset let
Ke vkládání podobných receptů bylo již několikráte řečeno vše, stanovisko majitelů Topek je jasné a je zbytečné znovu otevírat naprosto neplodnou diskuzi.
Jana Remkova: proč jsi překvapená? Že jsi se našla v podobných? Opakuji - a proč ne? No a? Na Labužníku je např. recept totožný s tvým už deset let
Ke vkládání podobných receptů bylo již několikráte řečeno vše, stanovisko majitelů Topek je jasné a je zbytečné znovu otevírat naprosto neplodnou diskuzi.
13. 4. 2017 13:26
Hambro: Leni nápad jsem viděla kdysi pradávno (to ještě ani TR nebyly) v nějakém časopise, nemá cenu se přít, čí je dívala jsem se i na druhý recept. Podle mě je tento jiný (a i kdyby nebyl, majitelům TR více velmi podobných receptů nevadí). Tenhle recept je i s gramáží a třeba bez zbytečně přidaného masoxu....
Jen doufám, že se tu teď nerozběhne zcela zbytečná debata okolo podobnných receptů - tohle je už dávno vyřešeno a kdo chce, najde si ve starších diskuzích.
Jen doufám, že se tu teď nerozběhne zcela zbytečná debata okolo podobnných receptů - tohle je už dávno vyřešeno a kdo chce, najde si ve starších diskuzích.
13. 4. 2017 13:15
Jana Remková s tímto hezkým nápadem tu byla mnohem dřív. Anna Kociková (a nejen ona) zde tolikrát bojovala proti opakovaným receptům, upozorňovala na vyhledávač. Je zvláštní, že ona sama je může přidávat a ještě je za to chválená. Stačilo přidat fotku k receptu Jany.
13. 4. 2017 12:25
Jana Remkova: mne sa zdalo, že už si pridávala, že som to videla.
13. 4. 2017 12:22
Moc pěkné, Drahuš, nádherná čistá, jarní fotka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 19 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 42 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 47 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 58 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou tradiční velikonoční dobroty? Je libo jehněčí pečínku, šoldru nebo vaječný sýr ve tvaru hrudky?
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Další recepty
Tématické fráze: vejce v aspiku aspiková roláda velikonoční recepty recept vejce v aspiku velikonočni vejce tresena buchta recept na ruské vejce v aspiku vajicka v aspiku váječný aspiku ruská vejce v aspiku aspiky recepty recepty vejce v aspiku velikonoční aspiková vajíčka použití vaječných skořápek velikonoční vejce recept aspik ve skořápce aspiková miska velikonoce vejce recepty na ruske vejce v zelatyne priprava aspiku
Suroviny: šunka, želatina prášková, hrášek sterilovaný, petrželka, mrkev, vejce, cukr, majonéza, olej
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Velikonoční jablečná aspiková vejce
Anna Kocikova
Hodnocení receptu je 3,7 (3×)