Frncábník (bramborák s kopřivami)
Zvláštní název, ale ta chuť ! Neodoláte! Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Kopřivy jsou na chuti poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve špenátu, pozná je i tady. Česnek přidejte, pokud ho máte rádi.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 749 kJ / 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,68 g |
Tuky | 7,96 g |
Vláknina | 8,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 65,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Máme rádi česnek, proto jsme ho tam přeci jen trochu přidali. Frncábník je velice dobrý.
Recept z Krkonošské kuchařky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 5. 2024 11:19
6. 5. 2024 07:43
6. 5. 2017 11:45
5. 5. 2017 09:51
4. 5. 2017 09:14
3. 5. 2017 22:30
3. 5. 2017 20:52
3. 5. 2017 20:50
3. 5. 2017 20:42
3. 5. 2017 20:36
3. 5. 2017 19:45
3. 5. 2017 15:00
3. 5. 2017 12:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 7 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 21 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 1 minutou
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 23 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Afrika řezy
viki85 uvařil před 1 hodinou
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 2 hodinami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 2 hodinami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Nákupní seznam na Velikonoce: Pokrmy pro celou rodinu na 3 dny od snídaní po večeře se s našimi tipy vejdou do tisícovky!
Desatero rad na téma kopřivy: Jak je sbírat, používat a skladovat. Jak se chránit před jejich žahavostí
Další recepty
Tématické fráze: bramborák s kopřivou frncábník recepty s koprivami a bramborem kopřivy do bramboráku bramboraky s kopřiv bramboráky s kopřivou recept bramborák z kopřiv bramborák s z kopřiv bramboráky z kopřiv recepty z kopřiv bramboraky skopřivami recepty bramborák s kopřiva recepty s kopřivami
Suroviny: brambory, vejce, mouka hladká, kmín drcený, sůl, kopřivy, sádlo
Frncábník (bramborák s kopřivami)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWrr
13 názorů