Baba Ghanoush
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 681 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 11,76 g |
Vláknina | 3,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Baba Ghanoush (babaganúš) jsme ochutnali v Egyptě, kde do něj přidávali i krájenou zeleninu.
Tahini můžete koupit nebo si udělat svoji https://www.toprecepty.cz/recept/53102-tahini/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2017 11:42
cathleen: aj keď ti vybuchne v hrnci, bude umenie ho použiť... A možno ti nevybuchne, to len ja musím mať všetko. (alebo skoro všetko?)
14. 7. 2017 11:23
magdalenka: věřím, muselo to být děsné
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...
14. 7. 2017 11:04
cathleen: mne odporne explodoval a bolo umenie rúru vyčistiť, proste z tých špirál franforce nešli dať len tak ľahko dole a dlho to ešte bolo cítiť. Nemyslím, že cez tých pár dier spravených vidličkou veľa toho unikne - stačí dvakrát. Naraz som piekla dva balažány, jeden buchol, druhý nebuchol. Vždy prepichujem, tentoraz som si povedala že nič sa nestane...
14. 7. 2017 10:42
magdalenka: četla jsem, že někomu explodoval. Ale protože jiní zase doporučují nepropichovat kvůli ztrátě voňavých tekutin z lilku při pečení, zavřela jsem tu fialovou nádheru do oválného hrnce s poklicí a dala péct takhle. Nebouchl, do receptu hrnec dopíšu
maris: ano, je opravdu moc dobrá udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...
maris: ano, je opravdu moc dobrá udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...
14. 7. 2017 08:11
Tuto úpravu lilku mám moc ráda, dělám docela často, tahini ale kupuji.
13. 7. 2017 21:16
Ja by som doporučila poprepichovať ten baklažán. Naozaj mám skúsenosť, že mi explodoval v rúre. Mala som čo robiť, kým som to vyčistila...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 5 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 24 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 51 minutami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 11 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 13 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
Vyzkoušejte baba ghanoush! Pomazánka z pečeného lilku s česnekem vás bude bavit!
Další recepty
Tématické fráze: baba ganoush recept baba chanouge babaghanush baba ghanousch babakhanous baba ghanouch baba ghanouch recepty baba chanouch baba ghanough salát baba ghanoush baba ghanouch recept baba ghanousch recept baba manou recep baba ghanouge jídlo baba ghanouge baba chanous babaghanush recept baba ghanouche babaganuš baba gnanouch
Suroviny: lilek, česnek, olej olivový, tahini, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá
Baba Ghanoush
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yW5
6 názorů