Výroba kvalitního domácího jogurtu
Suroviny
Porce: 7-8
Nutriční hodnoty
Energie | 1 954 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 49,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K měření teploty požívám digitální infračervený teploměr který stačí přiložit na skleníčku nebo ½ cm nad hladinu mléka. Ale při troše cviku se to dá zvládnout i prstem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2018 18:10
28. 8. 2017 23:15
Jj, omlouvám se zakladatelce, neuvědomila jsem si to
28. 8. 2017 16:27
Pro nás, co jogurt neděláme pravidelně, je jednodušší vyrobit ho s jogurtem.
Smetanový jogurt bych si dala a moc si na něm pochutnala
28. 8. 2017 16:11
Pokud děláš jogurt z jogurtu, tak suš mléko ano. Dělám z kultury a není třeba dávat suš mléko. Je hustý že se nevyklopí. Ale je dobrý přidat smetanu, sice není dietní, ale smetanová chuť je
28. 8. 2017 14:58
A moc se mi líbí ta jogurtová "líheň" z polystyrenu
28. 8. 2017 14:53
1 do umytého hrnce nalijeme mléko (třeba 2l).
2; mléko zahřejeme pod bod varu (tvoří se bublinky)
3; mléko schladíme na cca 40st (udržíte v něm prst)
4; trochu mléka odebereme do rendlíku, zaočkujeme ho (rozmícháme jogurt nebo kulturu)
5; zamícháme zpět do mléka
6; mléko plníme do čistých (viz níže) skleniček, ihned zavíčkujeme a vložíme do peřiny (nebo trouby)
7; druhý den dáme skleničky do lednice vychladit.
Skleničky-umyjeme skleničky a víčka, naskládáme na utěrku na plech a zapečeme takto v troubě 15 minut při 100st.
Tento jogurt vydrží i víc jak 14dní bez plísní a pod. Při přidání smetany do mléka máte smetanový.
27. 8. 2017 21:02
27. 8. 2017 19:12
2. Postup není nijak složitý, je zřejmě stejný jako to děláte vy, jen s důrazem na hygienu. A je to popsáno tak aby to bez chyb zvládl i ten kdo to nikdy nedělal.
3. Hygiena (vyvařování) je nutné pokud chcete aby jogurt vydržel a byl 100% zdravý, bez bakterií.
4. Vaše tvrzení, že jogurt bez sušeného mléka může být hustý není pravda. Samozřejmě je možno to dělat bez něj a to je v tom návodu i napsáno.
26. 8. 2017 23:56
Dělám jogurt už léta, bez sušeného mléka a je identický s holandií, případně s choceňským smetanovým. A co víc, bez teploměru.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 58 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 9 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 32 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 37 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 48 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak vyrobit domácí jogurt domácí jogurt jak vyrobit jogurt domaci jogurt recept jak udělat domácí jogurt domácí smetanový jogurt jak vyrobit hustý domácí jogurt jak se vyrábí jogurt smetanový jogurt recept jak uvařit jogurt výrobajogurtu výroba jogurtů v troubě postup výroby jogurtu recept na smetanovy jogurt viroba jogurtu domácí smetanový jogurt recept vzroba jogurt jak si vyrobit jogurt výroba dom.jogurtu výroba jogurtu z mléka
Suroviny: mléko, jogurt, jogurt, jogurt,
Výroba kvalitního domácího jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwKy
9 názorů