Dušené hovězí maso
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dušené hovězí jsem začala zavařovat kdysi dávno, kdy jsme ho od soukromníka koupili víc a nevešlo se do mrazáku. Dělávám ho častěji bez cibule, jen maso, voda, sádlo a koření se solí. Použití široké - na jakékoliv dušené se šťávou i na rychlý guláš.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 10. 2017 19:59
No dobrá. Ať je tedy po vašem .
17. 10. 2017 19:50
cekrops: ne, není. Zkuste si o sterilizaci masa najít info kdekoliv na internetu, všude doporučí dvojitou.
17. 10. 2017 19:45
Maso je snad po dušení sterilované dost,né? A když se nalije do čisté sklinky a zavíčkuje,tak by snad stačilo to dát na 30 s do mikrovlnky (s podokrytým vrškem) a mělo by to být snad OK. ? Ale když to tak děláte,,,budiž.
17. 10. 2017 19:31
cekrops: maso (i vařené) se vždy zavařuje buď 2 hodiny při 100°C nebo jednu hodinu a druhý den totéž, opět hodinu. Je to proto, že opakovaná sterilace zničí i ten možný zbyteček přeživších a vyklíčených spor bakterií
17. 10. 2017 19:26
Proč 2x zavařovat ? Snad by stačilo 1x a jen na cca. 85 StC ... Ale je fakt že moc doma nezavařuji....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 6 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 18 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 39 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Kachna, svíčková i frgál: Tyhle české speciality bodují v mezinárodním žebříčku nejoblíbenějších jídel světa
Jak správně dusit maso, aby bylo šťavnaté. Poradíme vám, jak získat pokrm s výraznou chutí a vůní
Další recepty
Tématické fráze: dusene hovězí maso dušené hovězí maso recept recepty hovězí maso dušené dušené hovězí maso na cibulce hovězí maso dušené zavařování hovězího masa dušení masa recepty z hověziho masa hovězí maso na dušení dušene hovězího masa hovezi dusene hovězi dušene maso dušené hovězí recept dušené maso dušené hovězí maso recepty hovězí ořez recepty recept hovezi maso dusene dusene hovezi recept na dušené hovězí maso zavařování hovězího masa do sklenic
Suroviny: maso hovězí, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, kmín drcený
Dušené hovězí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yQo
5 názorů