Ljutenice a ajvar
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 869 kJ / 2 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,43 g |
Tuky | 139,63 g |
Vláknina | 58,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 213,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V některých oblastech se ljutenice připravuje bez lilků, ale já osobně jsem jedla obě verze a musím říct, že s tím lilkem je mnohem lepší, krémovější a chutnější. Bez lilku mi to přijde jako rozmixované lečo. V obchodech lze najít ve sklenkách obě verze.
A ajvar je někde pouze z pečených paprik, jinde směs pečených lilků, červených paprik, česneku a může být i pikantnější díky chilli. Má trochu červenější barvu než ljutenice a je rozmixovaný najemno.
Moje recepty a osatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2020 12:52
12. 11. 2020 12:05
14. 9. 2019 15:03
14. 9. 2019 14:30
14. 9. 2019 12:13
13. 9. 2019 21:17
13. 9. 2019 17:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 16 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 39 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 44 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 55 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství dokonalého ajvaru: Na přípravu stačí jen 4 suroviny, ale jedna je zásadní
Dip muhammara: Kouřovou chuť dodají pečené papriky a pikantní chilli vločky. Báječně ladí s grilovaným masem nebo s pita chlebem
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Další recepty
Tématické fráze: ajvar z pečených paprik -recept ljutenice lutenice z ajvaru lutenice recept lutenica recept pecena paprika lutenice a ajvar top recept aivar ajvar top recepty
Suroviny: lilek, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, petrželka zelená, sůl, pepř, cukr, olej rostlinný, lilek, paprika čerstvá červená, chilli paprika čerstvá, česnek, olej rostlinný, ocet vinný, sůl
Ljutenice a ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j34B
7 názorů