Bylinkové housky - pletánky
Suroviny
Porce: 8 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 9 877 kJ / 2 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,73 g |
Tuky | 65,23 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,91 g |
Sůl | 12,21 g |
Sacharidy | 366,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: Chvilka v kuchyni.
Těsto se dá vyválet i na delší a tenší prameny a po zapletení vzniknou spíš tyčinky než housky. Množství bylinek si každý zvolí dle sebe, půjde použít třeba i jeden druh a nebo i nějaké jiné než ty, které jsou v receptu. Běžně dávám do pečiva z 500 g mouky dvě lžičky soli, ale jelikož je tady sůl i na povrchu, tak dávám do těsta o něco méně.
Zde je postup, jak na kynuté těsto bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...
K tomuto pečivu chutnají jemné pomazánky, třeba z čerstvého sýra.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 58 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 9 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 32 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 37 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 48 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se pletou housky. Video předvede tři jednoduché postupy pro jejich dokonalý vzhled
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr krupice, voda, olej olivový, droždí čerstvé, petrželka, vejce, sůl hrubozrnná
Bylinkové housky - pletánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLAO
0 názorů