Bageta / ciabatta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 930 kJ / 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,05 g |
Tuky | 33,96 g |
Vláknina | 1,68 g |
Cholesterol | 21 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,35 g |
Sacharidy | 23,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bílé pečivo z droždí nevydrží dlouho čerstvé, skladuji ho proto v sáčku v lednici a před konzumací zásadně rozpékám. Ani nepotřebujete toustovač / paninovač, stačí pánev.
Toto stejně jako každé jiné kynuté pečivo lze vyrobit i za pomoci kvasu. Pokud máte pouze žitný, nezoufejte. Úplně jednoduše ho přikrmíte bílou moukou a máte pšeničný, ze kterého pak můžete péct i vánočku. Jediný rozdíl v receptu je v tom, že místo droždí použijeme kvas a rozkvas smícháme 12 h předem. Nezapomeňme oddělat kvas na příští pečení! Kvasové pečivo se peče trochu déle, ale to poznáte.
Vůbec se nebojte experimentovat s poměrem mouka / tekutina. Máte-li rádi žvýkavější pečivo, tekutiny uberte (300 ml) .Pokud chcete chléb jak obláček s velkými dírami, použijte tento poměr nebo klidně ještě více tekutiny (max. 400 ml).
Čím větší teplota trouby, tím víc chléb vyskočí. Můžete si pořídit pečící kámen nebo velký litinový pekáč, které v prázdné troubě (nebo během pečení něčeho jiného) po dobu 30 min nahřejete.
Čím déle budete zpracovávat těsto, tím lépe se vše spojí a tím pevnější bude výsledné pečivo. Já dělám vše ručně a pečivo mám křehčí / drobivější, což mi ale vlastně vyhovuje, jsem rád, když mě u jídla nebolí pusa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 4 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 7 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Další recepty
Suroviny: mléko, droždí, cukr, sůl, olej olivový, olivy
Bageta / ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqGM
0 názorů