Sachrův dort podle Mišky Kuličky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 29 550 kJ / 7 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,04 g |
Tuky | 388,63 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 2,73 g |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 754,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2021 11:59
casino: Já originál nikdy neochutnala, což mě mrzí, ale třeba jednou Nicméně jsem hodně pátrala i v zahraničních receptech, právě proto, abych se chuťově co nejvíce přiblížila původní receptuře. A musím souhlasit, že opravdu vydrží dlouho. Tedy teoreticky, prakticky je u nás snězený velmi rychle
19. 2. 2021 11:32
MiskaKulicka: "...hlavně je třeba si uvědomit, že toto není nadýchané piškotové těsto,"
Mám rád spíše těžké (ořechové) dorty ale Sachrovi jsem na chuť nepřišel
Má ale nespornou výhodu: může být týdny (trochu přeháním ve vitríně a je furt stejný
Kdysi jsem se Sachrovi intenzivně věnoval - ne kvůli korpusu (to je brnkačka), ale snažil jsem se přiblížit originál čokopolevě (oni to zovou glazůrou): 2x jsem ho koupil při cestě přes Vídeň a 2x jsem si ho naschvál nechal dovézt (dřevěné obaly mám do teď Zkoušel jsem kdeco, dokonce i jejich surovinové normy a dostupné rcp, leč "marná lásky snaha"
No, možná je to v kvalitě čokolády a kakaa, či v nějakém grifu který mi uniká...
Mám rád spíše těžké (ořechové) dorty ale Sachrovi jsem na chuť nepřišel
Má ale nespornou výhodu: může být týdny (trochu přeháním ve vitríně a je furt stejný
Kdysi jsem se Sachrovi intenzivně věnoval - ne kvůli korpusu (to je brnkačka), ale snažil jsem se přiblížit originál čokopolevě (oni to zovou glazůrou): 2x jsem ho koupil při cestě přes Vídeň a 2x jsem si ho naschvál nechal dovézt (dřevěné obaly mám do teď Zkoušel jsem kdeco, dokonce i jejich surovinové normy a dostupné rcp, leč "marná lásky snaha"
No, možná je to v kvalitě čokolády a kakaa, či v nějakém grifu který mi uniká...
19. 2. 2021 09:40
casino: Taky jsem o tom přemýšlela, něco jako mandlová čokoláda , to by sice nebylo "Sacher", ale mohlo vylepšit korpus.
19. 2. 2021 07:08
hospodyne: není, já mám ráda vyšší dorty, nikoliv široké placky ale hlavně je třeba si uvědomit, že toto není nadýchané piškotové těsto, které má vysoký objem
19. 2. 2021 07:06
Veronika.Hrozna: rozumím, nepokazíte, nebojte mandle tady nemají zásadní chuťový význam, chuťově tam cítit jsou ,,na ocásku", ale hlavně pomáhají zvláčnit korpus
18. 2. 2021 23:45
hospodyne: Tak bych to tipovala spíš na 5- 6 vajec
18. 2. 2021 23:43
"Sachrův dort podle Mišky Kuličky"
"50 g mletých mandlí"
MiskaKulicka:
Vsadím gatě, že ať už na uvedenou dávku dáte nebo nedáte 50 g mletých mandlí, tak po upečení korpusu stejně nic nepoznáte
Použití mandlí by mělo senzorický význam snad jen v případě, že by byly NASEKANÉ: chuťově se v aromatické čokohmotě sice neprosadí, ale zato by kousky mohly být přínosem svou "chrumkavostí"
"50 g mletých mandlí"
MiskaKulicka:
Vsadím gatě, že ať už na uvedenou dávku dáte nebo nedáte 50 g mletých mandlí, tak po upečení korpusu stejně nic nepoznáte
Použití mandlí by mělo senzorický význam snad jen v případě, že by byly NASEKANÉ: chuťově se v aromatické čokohmotě sice neprosadí, ale zato by kousky mohly být přínosem svou "chrumkavostí"
18. 2. 2021 22:58
není 8 vajec do 20cm formy hodně?
18. 2. 2021 22:02
MiskaKulicka: Proto jsem se ptala, opečené změní tu výslednou chuť, abych to nepokazila. Na Sachr totiž v blízké době, přijde řada.
18. 2. 2021 21:57
Veronika.Hrozna: já kupuji už hotovou mandlovou mouku. Není třeba je opékat, ale mají potom lepší chuť
18. 2. 2021 21:55
Mandle opečené, nebo jen oloupané umlít ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 28 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 4 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 8 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 19 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 38 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Suroviny: máslo, cukr moučkový, cukr krystal, vejce, čokoláda, mouka hladká, mouka polohrubá, mandle mleté, kypřící prášek, meruňky, cukr krupice, voda, smetana ke šlehání, čokoláda hořká
Sachrův dort podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2L6K
11 názorů