Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě a obsahu tuku. Kefír nemusí být pouze z kravského mléka, zkuste pro přípravu domácího kefíru ovčí nebo kozí mléko a poznávejte nové chutě.
Suroviny pro 1 litr
1 litr
Nutriční hodnoty
Energie | 2 023 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 17,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 48,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Napadlo ma urobiť doma acidofilné mlieko aj kefír v jogurtovači. Keď sa množí jogurtová kultúra, prečo nie iné mikroorganizmy. Výsledok je výborný a vyjde to lacnejšie ako z obchodu.
Pomer acidofilného mlieka a mlieka je daný veľkosťou môjho jogurtovača, má objem 1 l.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2022 11:06
Jdu si to udělat, moc děkuji za recept. Každý den ho rádi pijeme.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 28 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 3 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 7 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 18 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 37 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Suroviny: mléko acidofilní, mléko
Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prN1
1 názor