Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou
I lidé se zdravotními potížemi si mohou dopřát lahodný zákusek. Rebarboru mnozí mylně považují za ovoce (pravděpodobně kvůli její lehce nasládlé a ovocné chuti), jedná se však o zeleninu. Pro nás je ale především vynikající náplní sladkých pochoutek.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 266 kJ / 1 976 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,33 g |
Tuky | 101,61 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 214,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se receptem od Maris, který jsem si předělala do bezlepkové podoby;
www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-kolac/
Věděli jste, že rebarbora je původem z Tibetu? Že se tam pěstovala už před 3000 lety?
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 50 minutami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 54 minutami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 2 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 3 hodinami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 3 hodinami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Jak zpracovat rebarboru. Využití je všestranné, hodí se na limonádu, marmeládu i koláč
Další recepty
Suroviny: mouka bezlepková, cukr krupice, vejce, máslo, prášek do pečiva, jogurt bílý, extrakt vanilkový, citron, citron, rebarbora, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, sůl, extrakt vanilkový, tuk
Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRZp
0 názorů