Fantastické Koka sušenky z různých nemouk, otrub a podobně
Oblíbené sušeny Koka, které se podobají těm kupovaným, můžete připravit z pohodlí domova a to z pohankové mouky, nebo mletých ovesných vloček. Jejich příprava je opravdu velice snadná.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 532 kJ / 4 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,33 g |
Tuky | 254,05 g |
Vláknina | 31,20 g |
Cholesterol | 771 mg |
Sodík | 145 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 406,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V záchvatu zdravé stravy jsem se vyzásobila ovesnými otrubami, pohankovými vločkami, ovesnými vločkami, že si budu péct Dukanův chleba. Ten mi ale přestal chutnat a tak jsem přemýšlela, jak suroviny zpracovat. Prvně jsem zkusila sušenky z pohankové hladké mouky, v recetu jsem se odpíchla z Koka sušenek z Albert magazínu, je i tady na Topkách, ale dávám celé vejce, více cukru a protože to bez pšeničné mouky málo lepí, tak ještě tvaroh. Ten lepí jako hrom. Už samotné těsto mi chutnalo. Sušenky jsem dopekla s tím, že je budu jíst sama tak 14 dní a na rozdíl od pohankové bábovky mi to aspoň neztvrdne. Jaké bylo moje překvapení, když sušenky zmizely za odpoledne! Udělala jsem další dvě várky, tentokrát jsem do jedné namlela ovesné a pohankové vločky a do druhé v kávomlýnku namixovala otruby a rodina to baští, pohanka nepohanka, ochotně a s chutí a pokud něco zbyde, krásně se rozleží a jsou moc dobré i po pár dnech. Zkoušela jsem otruby i nemleté a taky ok. Trochu hrubší, ale dobré. Vyzkoušeno i z mletých ječných krup (mám mlýnek na obilí). Pokud byste zkusili i z jiné ,,nemouky", napište to do komentářů pro ostatní, sama jsem zvědavá, z čeho všeho by chutnaly. Každopádně vyzkoušejte, rozhodně to není žádná nejedlá ,,zdravá pochoutka".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2023 09:33
27. 3. 2023 17:37
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 7 minutami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 8 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 10 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 11 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 13 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak pěstovat fazole? Důležitý je výběr odrůd a správný postup při pěstování i sklizni
Další recepty
Suroviny: máslo, cukr moučkový, mouka hladká, kokos, vejce, kakao, tvaroh měkký
Fantastické Koka sušenky z různých nemouk, otrub a podobně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L986r
2 názory