Rajská omáčka s řapíkatým celerem
Další recept na rajskou omáčku, tentokrát ozvláštněný příchutí řapíkatého celeru. Rajskou omáčku milujeme všichni už od dětství a bude jen příjemné si vyzkoušet další její variantu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 249 kJ / 777 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,04 g |
Tuky | 26,21 g |
Vláknina | 74,35 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 68,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rajský protlak přidávám až po rozmixování, protože mixováním omáčka zesvětlá a ztratí barvu. Řapíky se k rajčatům hodí a podtrhnou jejich chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2023 19:55
24. 4. 2023 17:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 33 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 58 minutami
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 1 hodinou
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 1 hodinou
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 2 hodinami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Suroviny: cibule, celer, mrkev, rajče drcené, protlak rajčatový, máslo, mouka hladká, vývar masový, koření hřebíček, koření nové koření, bobkový list, skořice mletá, cukr, sůl
Rajská omáčka s řapíkatým celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2VWk
2 názory