Rajská omáčka jakou máme rádi
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 303 kJ / 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,48 g |
Tuky | 29,43 g |
Vláknina | 8,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 118,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V létě dávám zralá rajčata ze zahrádky - z marketu jsem ani nezkoušela. Babička dávala ještě kořenovou zeleninu, já nedávám, vařila se ve vývaru. Mám ráda vůni koření a chuť rajčat tak dávám vše podle své chuti. Rádi máme také hustou, tmavou a sladkou. Vařím ji tak nejméně 55 let, recept jsem si nevymyslela, ani nevím odkud přesně pochází.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 5. 2023 11:01
Anna Kocikova: Děkuji, já ji miluji a děti když byly malé také, dnes už o ni moc nestojí, syn jen s knedlíkem a já s dcerami s těstovinou, zeti to nemají rádi vůbec (neochutnali), Rajčátka už mám zasázená tak zase budu dělat kečup, protlak i džem , ta chuť se nedá nikde koupit. Měj se skvěle
25. 5. 2023 10:13
Maruško,děláš chutěNení nad rajskou z čerstvých rajčatAle to si musíme počkat až do léta(z marketu mají i v létě vodovou chuť)Skořici a hřebíček přidávám i do domácího kečupu i raj. šťávy,máme to moc rádi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 12 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 23 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 39 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 1 hodinou
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, vývar masový, cibule, máslo, olej, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, skořice, koření hřebíček, cukr, protlak rajčatový, ocet, sůl, jíška
Rajská omáčka jakou máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpV18
2 názory