Zeleninová polévka s rýží a vejci
V horkých letních dnech stačí mnohdy k obědu sytá polévka. Tato je plná zeleniny, s vložkou předem uvařené rýže. Vejce doplní důležité bílkoviny a polévka pak bude plnohodnotným lehkým pokrmem. Bez dlouhého stání u sporáku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 560 kJ / 1 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,18 g |
Tuky | 41,24 g |
Vláknina | 13,49 g |
Cholesterol | 673 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 188,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do polévek s rýží používám zbylou z předešlého dne. Můžeme dát i v syrovém stavu. Postačí 50 g, před vařením přebrat, propláchnout a dát do hrnce společně se zeleninou. Doba vaření se prodlouží o 5 minut.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 7. 2023 19:58
15. 7. 2023 19:57
15. 7. 2023 07:00
14. 7. 2023 21:28
Vzorně popsaný postup a množství surovin,máš jedničku s hvězdičkou, Drahuško
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 7 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 46 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Zeleninové hořčice: Skvěle se hodí k teplým uzeninám, při grilování i jako základ dipů
Další recepty
Suroviny: mrkev, celer, brambory, cibule, česnek, libeček, máslo, olej, vývar masový, pepř mletý, sůl, vejce, rýže, libeček
Zeleninová polévka s rýží a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QYn
4 názory