Hráškový krém s mátou a bílkovými noky
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá semena se používají jako luštěnina. V obou případech je velmi zdraví prospěšný.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 321 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,67 g |
Tuky | 31,90 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 79,88 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2023 08:58
Moc děkuji, já to z dětství ani neznám u nás se to vůbec nedělalo.
26. 8. 2023 07:58
tu bych si hned dala (nočky si pamatuji z dětství , říkalo se ji ničevó ), recept se mi líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 10 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 21 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 37 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 1 hodinou
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Noky a nočky: Zkuste je připravit jako zavářku do polévky, na sladko nebo jako přílohu k dušenému masu
Zelený hrášek je výživný a oblíbený hlavně mezi dětmi. Využijeme ho do řady pokrmů i ke konzervaci
Další recepty
Suroviny: hrášek mražený, cibulka jarní, brambory, máslo, sůl, máta, libeček, smetana, bílek
Hráškový krém s mátou a bílkovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk26E
2 názory