Špachtličkové vepřové kostky
Kýta je čistá svalovina bez jakýchkoli tučných částí. Nejčastěji se z ní připravují řízky, nebo se peče se v troubě. V tomto případě je výpek použit na omáčku, která nejlépe chutná s malými bramboráčky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 330 kJ / 1 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,56 g |
Tuky | 32,93 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 6,93 g |
Sacharidy | 86,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tímto způsobem dělám hovězí špalek obalený dostatečném množství směsi sůl, pepř, půl na půl přes noc. Špalek pustí i vodu a pobere tu zázračnou chuť. Potom špalek peču tři hodiny zalitý k celému ponoření. Další konečná úprava dtto viz výše. Jedná se o velice žádanou pikantérii hladových krků v rodině. Odpověď proč?!? Tak ta je prostá. Pepř a sůl ve své kombinaci pronikne do masa a po tepelné úpravě na koření a kečupu získá obzvláště výraznou chuť až skrz. Potom naředěný výpek, či omáčka se hodí vskutku ke všemu. Ověřené máme: knedlíky, rýži, noky, americký brambor, brambor vařený, ale ovšem bezkonkurenční jsou bramboráčky, klidně mražené od "Trikatella".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2023 20:11
Ciao drazí, pepř sůl půl půl je vskutku velmi intenzivní pamatujte na plochu takto naloženého masa čím menší kousky tím je kratší doba to v této směsi nechat špalek hovězího takto obalený je s chutí po upečení opravdu velmi intezivní a omáčkový výpek je nutné naředit ten se potom stává se tak při dodržení návodu opravdu nezapomenutelným gastronomickým zážitkem pokud nehodláte použít hovězí tak je možné použít šál kotlet tedy vepřovou pečínku dejte si záležet a napište jak se zadařilo dobře si uvařit a následně se najíst jsou vsklutku skoro až vesmírné zážitky ku smyslu našeho počínání u plotny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř, kečup sladký, koření, mrkev
Špachtličkové vepřové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xk
1 názor