Jáhly vařené s dušenou zeleninou
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V tomto receptu k nim přidáme dušenou zeleninu a pochutnáme si tak na skvělém vegetariánském pokrmu.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 612 kJ / 624 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,80 g |
Tuky | 13,95 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 99,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dlouho jsem váhala uvařit jáhly ale kdysi mi bývalá sousedka poradila jak na ně. Ty sladké kaše nemám ráda, přidala jsem k nim zeleninu a výsledek moc chutnal. Jáhly jsou zdravé, bezlepkové, vyráběné z prosa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2024 20:19
6. 4. 2024 20:17
5. 4. 2024 12:09
5. 4. 2024 10:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 6 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 45 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak restovat zeleninu. Chutná výtečně, je lehce křupavá a plná barev
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak spařit jáhly a proč vlastně? Oblíbená obilovina neobsahuje lepek a chutná nasladko i naslano
Další recepty
Suroviny: jáhly, voda, olej olivový, batáty, brokolice, cuketa, voda, sůl, kmín mletý, sušená bazalka, koření oregáno sušené, parmazán, řeřicha
Jáhly vařené s dušenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81JA
4 názory