Špenátové lasagne se šunkou a sýrem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 544 kJ / 1 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,00 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jídlo není esteticky na jedničku díky špenátu, ale věřte, že chutí to zase vynahradí. Tento recept vkládám hlavně pro mladou generaci, která má těstoviny v oblibě a třeba si je oblíbí i v této úpravě. Možná jsem to popsala trošku chaoticky, ale není to složité a zdejší gurmáni to zvládnou levou zadní :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2018 14:30
bešamel je smetanová omáčka z másla, mouky a mléka - ředit jíšku vodou a říkat tomu bešamel svědčí o neznalosti základních receptů
18. 3. 2011 14:37
ja zbožnuju špenátové lasagne, dělám je téměř stejně, akorát si uvařím vždycky kousek kuřecích prsou, které pak pokrájím do špenátu a vývar použiju do bešamelu (máslo, cibule, 3 dl vývaru, 1 dl mléka)... lasagne radši předvařujuk stačí minutka, dvě :)
9. 3. 2010 13:25
Vůbec nepoužívám bešamel..když to všechno navrstvím, tak to zaleju mlékem. V konečné době to mléko není cítit, ale lasagne jsou měkké. Je to méně kalorické :)
1. 2. 2010 12:14
Já dám vždy na dno pekáčku vrstvu bešamelu a teprve na ní lasagně. Peču nepřikryté a v té omáčce se vždycky uvaří. Nikdy je nepředvářím. Vrchní vrstva musí být taky dobře zalitá omáčkou.
31. 1. 2010 17:33
Eva, ak môžem poradiť, nepredváraj lasagne, daj redšiu omáčku, nech odstáť aj 1 hodinu pred pečením. Peč pod alobalom najprv, neskôr alobal odstráň. Špáratkom, vidličkou pichni do lasagní, zistíš stav tvrdosti - upečenosti. Nech sa ti darí!
31. 1. 2010 17:07
Evo, nepředvařené lasagne potřebují hl.dost tekutiny-tj.masová směs, bešamel apod., aby nasákly a uvařily se.Já je nikdy nevařím.Zkuste je zakrýt alobalem a péct spíše mírně.
31. 1. 2010 17:05
Vždy,když pracuji s předvařenými lasagnemi,jsou pokaždé tvrdé,jelikož se údajně nemusí vařit,čím to je?Není přece jen lepší je uvařit?www.toprecepty
12. 12. 2009 09:57
Lasagne zásadne nepredváram, myslím že je to zbytočné. Omáčky na zalievanie mám redšie, krásne sa "vcucnú" počas pečenia. Tiež sa mi osvedčilo ich nechať po uložení pred pečením nechať odstáť aj niekoľko hodín...to je moja skúsenosť, Talian čo by povedal, netuším...
8. 12. 2009 21:38
Jani, asi před měsícem jsem lasagne koupil a teď vím, jak je připravím. Špenát zbožňuji. +5
7. 12. 2009 11:57
6. 12. 2009 23:49
Pěkné, moc pěkné a určitě dobré. Je to zasloužený BOD.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 20 minutami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 9 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 11 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 12 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Špendlíky nazýváme drobné žluté švestky: Jaký je však rozdíl mezi špendlíkem, mirabelkou a myrobalánem?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: lasagne recept lasagne lasagne se špenátem a žampiony lasagne se špenátem špenátové lazaně recept lasagně lasagne se špenátem a sunkou lasagne se sýrem lasagne se špenátem a sýrem nepředvařené lasagne lasagne nepředvařené lasagne zapečené se šunkou lazaně se špenátem špenátové těstoviny lazaně špenátové špenátový bešamel těstoviny lasagne lasaně se šunkou a sýrem lasagne recepty boloňské lazáně
Suroviny: těstoviny lasagne, špenát mražený, máslo, slanina, česnek, cibule, mouka hladká, mléko, kmín celý, pepř, sůl, česnek, cibule, masox, sýr eidam, šunka
Špenátové lasagne se šunkou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xqM
11 názorů