Holandský řízek pečený s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Bramborovou kaši udělejte dle běžného postupu, jak jste zvyklí (+-4 porce), jen dejte méně mléka, kaše by měla být hodně hustá. Mleté maso osmahneme na oleji, osolíme,…
Brambory jsou tradiční přílohou, která má spoustu možností. Jednou z nich se mohou stát tyto pečené brambory s česnekovým máslem. Brambory krájíme na tenké plátky tak,…
Bulgur uvaříme podle návodu.Mezitím na tuku orestujeme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a mletou papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mrkev…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté…
K oslavám příchodu Nového roku neodmyslitelně patří obložené mísy. Načerpejte inspiraci v našem receptu a připravte sýrovou obloženou mísu s několika druhy chuťovek,…
V misce metlou pořádně promícháme všechny suroviny.Do misky s víkem vložíme plínku nebo plátýnko a směs do ní vlijeme.Při zavírání misky povytáhneme plínku tak, aby pod…
Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr…
Nejdřív jsem uvařila brokolici, asi jen tak minutku ve vroucí slané vodě a rozmačkala vidličkou ty hlavičky, měla jsem už brokolici trošku starší, takže jsem košťály…
Cibuli nakrájíme nadrobno a promícháme s olejem a propláchnutou rýži. Přidáme koření, sůl, nakrájenou papriku a vodu. Vložíme do vyhřáté trouby.Maso smícháme s jemně…
Malé dozlatova a dokřupava osmažené bramboráčky má rád skoro každý. Ochutnejte je i v trochu jinak dochucené verzi - s čerstvými bylinkami, sýrem a šunkou. Jsou skvělé…
Na masle osmazime najemno pokrajenou cibuli, zasypeme moukou, 1 PL mlete papriky a pote zalijeme vodou (cca 0.75 l).Brambory oloupeme, pokrajime na kosticky a vhodime do…
Zdravá a chutná pomazánka plná výživných bílkovin je tato vajíčková se sýrem cottage. Potřebujete jen uvařit vajíčka a poté už mícháte podle své chuti. Na čerstvém…
Brokolici zbavíme košťálu a umyjeme, uvaříme až je brokolice měkká. Mrkev oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v jiném hrnci. Uvařenou zeleninu dáme do mísy, a…
Opláchnuté brambory i se slupkou nakrájené na plátky poklademe do předem vymazaného pekáčku. Okořeníme dle vlastní chuti,posypeme petrželovou natí a na drobno nakrájenou…
Máte chuť na kuřecí řízečky, ale nechce dělat stále dokola klasiku v trojobalu? Zkuste prsa nejdříve nechat odležet v pikantní marinádě a následně je zabalit do těstíčka…
Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po…
Bulgur propláchneme studenou vodou a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 7 minut, pak vmícháme trochu oleje, zakryjeme a necháme 20-30 minut dojít, nejlépe pod…
Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré…
Letní zeleninové polévky nás nejen zasytí, ale i osvěží. Cuketovou krémovou polévku zjemňuje přidaná smetana a zajímavě dochutí citronová šťáva s lístky koriandru. Na…
Sušené maso získalo na oblibě teprve nedávno, avšak jeho historie je dlouhá. Je výborné jako jednoduchá a vydatná svačina během dne nebo na větší výlet. Zároveň jej lze…
Sýry nastrouháme na jemno. Maso smícháme se sýry, smetanou, oblíbenými bylinkami a kořením. Důkladně propracujeme a necháme nejméně hodinu odpočinout.Troubu vyhřejeme na…
Na másle (oleji) osmažíme dorůžova na nudličky pokrájenou mrkev a celer, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli protlak v…
Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s olejem orestujeme. Zvolíme vhodnou pánev, kterou můžeme dát do trouby. Přidáme těstoviny s paprikou a prohřejeme. Cibulku…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Voňavý jablečný perník podle Josefa Maršálka: Těsto nikdy nešlehejte, jen opatrně míchejte, radí cukrář
Laskonky s citronovým krémem podle Josefa Maršálka: Díky speciálně připravovanému pudinku jsou vláčné a božsky chutnají
Prvorepubliková dieta: Inspirujte se jídelníčkem našich předků a buďte zdravější