Topinky s česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenChleba nakrájíme na krajice a překrojíme ještě na polovinu. Dáme je buď do topinkovače, nebo je smažíme na pánvi, to je na každém.Do misky si namačkáme oloupaný česnek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chleba nakrájíme na krajice a překrojíme ještě na polovinu. Dáme je buď do topinkovače, nebo je smažíme na pánvi, to je na každém.Do misky si namačkáme oloupaný česnek,…
Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a prudce orestujeme. Přidáme sladkou papriku, rajče na kostičky, papriku na…
Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek. Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek. Dále přidáme koření,…
Chleba si nakrájíme na kostičky, hodíme do vroucí vody. Přidáme kmín, sůl a jednu kostku masoxu. Povaříme, dokud se chleba z větší části nerozvaří - cca 20 minut. Potom…
Prsíčka nakrájíme na kostičky a osmahnem společně s nadrobno nasekanou cibulí, nadrobno nakrájenou mrkví a květákem rozebraným na růžičky na rozehřátém oleji dozlatova…
Lahodná obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka zachutná všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť. Je vynikající s mističkou opečených chlebových krutonů.
Kúsky chleba prelejeme mliekom, necháme vsiaknuť. Pridáme na vyškvarenej slanine udusenú cibuľu, nastrúhanú - pomletú salámu, vajcia a koreniny. Spracujeme a formujeme…
Pokrájené tvarůžky pomalu rozpustíme na másle v pánvi s částí cibule, když se rozpouští, okořeníme a přidáme papriku. Zcela rozpuštěnou směs, když se táhne, poklademe na…
Tvrdý chleba namočíme do mléka tak, aby byl chleba ponořený, mléko do sebe vstřebá, přidáme vajíčka, nakrájíme uzeninu, přisypeme mouku, česnek, koření, cibuli nakrájíme…
Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout.Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší.…
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Stejnou hromádku jako je masa, nakrájíme nahrubo cibuli.V hluboké pánvi na sádle osmažíme dohněda cibuli, přidáme maso a mícháme,…
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do světle hněda.Maso nakrájíme na kostky asi 2 cm velké a přidáme k cibuli. Okořeníme mletým pepřem,…
Do pekáčku rozložte cibuli nakrájenou na plátky, poklaďte sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte…
Není to jen "obyčejná" hermelínová pomazánka na zbylém chlebu. Úprava v horkovzdušné fritéze dodá chlebům zpět křupavost a chuť hermelínové směsi se zvýrazní. Přitom…
Topinka nemusí být jen klasický suchý krajíc chleba. Zkuste si připravit speciální topinku, která je se salámem a sýrem. Recept není náročný na přípravu, výsledek je…
Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky…
Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu.Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme,…
Na tuk dáme smažit cibulku, nakrájenou nadrobno, po chvíli přidáme kostky chleba a spolu dosmažíme. Zalijeme vejci, které jsme rozšlehali se solí a pepřem a osmahneme. …
Lacne hovadzie maso -predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu ( vela ) a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Tvrdý sýr nakrájíme na silnější čtverce asi 3x3 cm,hermelín na čtvrtky,tvarůžky malé můžeme nechat vcelku,větší rozpůlíme.Chléb nakrájíme také na čtverce jako tvrdý sýr.…
Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Takto upravené, doplněné směsí kuřecího masa a zeleniny,…
Maso klasicky nasolíme a opepříme. Obalíme klasicky v trojobalu a velice zprudka osmažíme na horkém sádle. Stačí pár minut jen do zlaté barvy.Mezitím připravíme pekáč a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Pět kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Maso je lepší osmahnout, nadýchanost zajistí sníh z bílků a pórek dodá šťavnatost
Šumavská topinka podle Pepy Nemravy: S česnekem a krémovými vejci je dokonalá, radí účastník MasterChef Česko
Co říká oblíbený pokrm o vaší povaze? Masožrouti mají respekt okolí, zmrzlináři si hýčkají vnitřní dítě