Perníčky, které jsou hned měkké
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 464 kJ / 350 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 4,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Hrníčkových receptů není nikdy dost, protože jsou praktické a rychlé. Tentokrát pro vás máme recept na nadýchaný perník, který krásně voní kořením. Vláčný je díky…
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost a kyprost. Pokud doplníte moučník…
Upéct tento oblíbený moučník zvládne i začátečník. Řeč je o perníku, kefírová varianta oblíbeného dezertu je navíc krásně vláčná jako obláček. Tento recept nabízí…
Muffiny s vůní perníku a schovaným sladkým jádrem z chutného džemu. Pokušení pro děti i dospělé. A přitom je tak jednoduché ho připravit. Neváhejte - za 30 minut už…
Tenhle kornout má tuze divokou historii, ale pokud jste milovníkem perníku, pak ho rozhodně musíte vyzkoušet. Jeho příprava chce trochu cviku, ale o to větší z něj…
Není nad to, když si k odpolední kávě dopřejete něco sladkého na zub. Pokud chcete upéct moučník, který je vláčný, voní sladkým kořením a nemusíte do něj přidávat vejce,…
Veškeré ingredience smícháme, vytvoříme malé placičky o průměru cca 5 cm, bude jich zhruba 12 kusů.Dáme je na pečící papír a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15…
Ušleháme vejce s cukrem a přidáme olej.Prosejeme mouku, kypřící prášek a skořici. Po částech vmícháme do ušlehané směsi.Přisypeme namleté ořechy, strouhanou mrkev a…
Lité buchty patří mezi oblíbené rychlovky, které nám maminky a babičky pečou na víkend. Ať už ke snídani nebo jako zákusek ke kávě, vždy si na nich pochutnáme. Třeba…
Mrkvové moučníky jsou čím dál víc oblíbenější. Vyzkoušejte tento rychlý hrníčkový bez vážení a odměřování. Mrkev dodá koláči přirozenou sladkost a vláčnost. Poléváme…
Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme mléko, vejce a všechny zbývající suroviny. Vše společně důkladně promícháme.Připravíme plech s vyšším okrajem (30x40) a pečícím…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
Sakrajda je staročeský závin, který provoní celou kuchyň perníkem a rumem. Vyzkoušejte připravit jednoduchý perníkový závin plněný povidly a sekanými vlašskými ořechy.…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse žloutky vyšleháme s cukrem do jemné pěny. V jiné míse vyšleháme bílky do pevného sněhu.V další míse smícháme dohromady mouku,…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse žloutky vyšleháme s cukrem do jemné pěny. V jiné míse vyšleháme bílky do pevného sněhu.V další míse smícháme dohromady mouku,…
Smícháme všechny sypké suroviny. V druhé misce všechny tekuté.Všechno společně spojíme a metličkou vyšleháme do hladké hmoty.Lijeme na plech (30x40) s vyšším okrajem.…
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou…
Perníčky zase trochu netradičně. Není třeba je nechat odležet, jsou měkké hned a díky vzoru nemusíte ani více zdobit. Použijeme světlé těsto bez kakaa a kakaem pak…
Vyzkoušejte tento výborný vláčný perník s jablky. Chuť i struktura moučníku vás přenesou do dětství. Tohle je totiž přesně ten správný nedělní moučník, který nám s…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12