Dort a krémové růže
Recept ještě nebyl hodnocenpostupy jsou v mém předešlém dortu http://www.toprecepty.cz/recept/20743-dort-potazeny-varnou/
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
postupy jsou v mém předešlém dortu http://www.toprecepty.cz/recept/20743-dort-potazeny-varnou/
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Dva dny dlouhé unavné práce. Vždy si u toho říkam, už to nebudu dělat, jaké mám nervy, ale výsledek stojí vždy za to!
Uděláme korpusy,namažeme krémem, potáhneme fondánem a ozdobíme. Pro inspiraci :))
Upekla jsem dva pláty kakaové a jeden vanilkový Naplněno rybízovou marmeládou a nastavovaným vanilkovým krémem. Dozdobeno marcipánem.
Pečeno z několika plátů obdelníkového tvatu a v různých kastrůlcích asi 5 plátů. Povrch je falešná marcipánová hmota, kuličky jsou cereální. Bodlinky kousky mandlí.
Těsto uděláme klasicky, jak se dělá piškotový korpus. Dáme péct a po upečení dáme na vál, necháme vychladnout. Připravený vanilkový krém namažeme na vychladlý korpus,…
Tenhle rolovaný nebo také skládaný dort je určitě tip na originální dezert. Jednak netradičně vypadá na řezu a jednak nepotřebujete ani dortovou formu. A kdo by odolal…
Jsem jen amatér, peču jen tak rodině k narozeninám k různým výročí
Korpus se dělaný ze tří plátů, naplněný vanilkovým krémem a čerstvými jahodami. Povrch je falešná marcipánová hmota. Ozdoby jsou všechny vlastní výroba.
Upiekla som jeden z rovnakého cesta korpus, spodnú časť som naplnila na modro zafarbeným vanilkovým krémom a čučoriedkami a trochou egrešového džemu aby to nebolo suché.…
Korpus rozkrojím na dvakrát, potřu šípkovou marmeládou, dále vanilkovým krémem na jednu stranu a čokoládovým krémem na druhou stranu, ten posypu rozdrobenou sušenkou.…
Dávaly jsme na střídačku světlý a tmavý korpus a na pomazání jsme střídaly pudinkový krém a višňovou marmeládu. Pod potahovačkou jsme ještě potřely celé krémem.
Přidáno před 48 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Sladké bramborové taštičky jako od babičky: Plněné povidly s voňavým perníkem, sypané mákem a polité máslem chutnají božsky
Talián byl v Praze hitem a nezbytností k pivu. Kde se "neuzená uzenina" vlastně vzala?
Družstevníci na přelomu 50. a 60. let řešili mouchy v jídle, čistou vodu i hygienické předpisy