Jehněčí kýta na česneku
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 543 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,40 g |
– nasycené | 2,44 g |
– nenasycené | 2,07 g |
–– mononenasycené | 1,89 g |
–– polynenasycené | 0,18 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou…
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do…
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, česnek oloupeme, větší stroužky podélně rozkrojíme.Kýtu očistíme, osolíme a hustě prošpikujeme. Ke každému kousku slaniny přidáme do…
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí…
Objevte autentickou chuť Střední Asie s tímto uzbeckým jehněčím šašlikem. Šťavnaté kousky jehněčího masa, marinované ve speciální směsi koření a grilované k dokonalosti,…
Nejdříve zprudka opečeme ze všech stran v hlubší nádobě (vhodné do trouby) prošpikovanou jehněčí kýtu. Dáme stranou. Na másle orestujeme cibuli, všechnu omytou a…
Jehněčí kýtu kuchyňsky upravíme (osušíme, odblaníme). Omyté snítky rozmarýnu, pokrájené stroužky česneku, obě nakrájené cibule, olej, sůl a pepř nahrubo rozmixujeme. …
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku. Plátky ochutíme nasekanou a…
Česnek s cibulí očistíme, česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na jemné kostičky.Maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme hořčicí.Do pekáčku dáme orestovat…
Jehněčí kýtu nakrájíme na kostky a smícháme s marinádou. Přidáme proužky cibule a plátky česneku a vše dobře promícháme. Necháme v lednici do druhého dne marinovat. …
Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do…
Jehněčí kýtu zbavíme blan a šlach - někdy to je celkem obtížné. Omyjeme a ubrouskem otřeme. Nakrájíme na 4 menší díle. Ze všech stran kýtu posypeme solí, pepřem a…
Řízky z jehněčí kýty naklepeme, osolíme a pokud chceme a nebo nemáme rádi tučné části, tak je odkrojíme.Každý řízek obalíme v mouce, ve vajíčku s mlékem a ve strouhance,…
Základem výborného jehněčího masa je spousta koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice dobře vynikne, když jej připravíte za pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Do vymasteného pekáčika rozložíme očistené zemiaky nakrájané na ½ cm hrubé kolieska. Jemne osolíme.Na zemiaky dáme na kúsky narezanú mrkvu a fazuľku, posypeme bazalkou…
V hmoždíři si rozdrtíme divoké koření s čerstvými bylinkami. Omyté maso osolíme a potřeme směsí koření a bylinek, necháme přes noc v chladu odpočívat. Do pekáče dáme…
Maso omyjeme a očistíme od větších blan.Potom ho osolíme a přidáme koření-přiměřeně. Vložíme ho do pekáčku na nakrájenou cibuli(pár kousků cibule vložíme i dovnitř)…
Jehněčí kýtu nasolíme a načesnekujeme. Dáme péct na cca 125 °C 2hod. Mezitím si bulgur opláchneme dvakrát vlažnou vodou. Potom dáme do kastrůlku a přidáme trošku…
Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do…
Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat. Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s…
Maso nakrájíme na kostky, zprudka osmahneme, přidáme cibuli na půlkolečka, česnek a celer na plátky, asi 4 minuty restujeme. Pak přidáme lilek a rajčata nakrájené na…
Předehřejme troubu na 230°C. Jehněčí kýtu opláchneme, ostrým nožem maso prořízneme na různých místech a do zářezů vložíme plátky česneku. Maso osolíme, opepříme,…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12