Lahodná pomazánka z uzené makrely
Recept ještě nebyl hodnocenVariací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 743 kJ / 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,50 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Tyto krásné a chutné mini bulky budou ozdobou na vaší oslavě a jistě potěší všechny hosty. Malé bulky potřeme česnekovým krémem z tvarohu, másla a zakysané smetany a…
Jednoduchou pomazánku připravíme z uzené makrely, kterou rozmixujeme spolu s máslem. Pomazánku dochutíme zakysanou smetanou, hořčicí, jarní cibulkou a sýrem. Podáváme s…
Zkuste protentokrát při přípravě pomazánky vyměnit tuňáka či sardinky za uzenou makrelu. Kupte ji celou a pečlivě ji oberte, aby v mase nezůstala ani kostička. Odmění se…
Pomazánka z uzené makrely je skvělá volba pokud chcete připravit lehké chlebíčky. Hodí se ale i na opečené tousty nebo na tmavý chléb. Dozdobit můžete podle svých…
Maso z makrely obrané od kostí nakrájíme na kousky. Obojí rajčata, okurku, salát a cibulku také nakrájíme na kousky.Z oleje a všech zbývajících přísad metličkou…
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, přidáme ostřejší hořčiči, domácí lučinu, jarní pokrájenou cibulku, zakápneme šťávou z jednoho citronu a vše rozmixujeme tyčovým…
Nejdříve dáme vařit nudle do vroucí osolené vody. Makrelu zbavíme kůže a kostí. Na oleji orestujeme protlak, česnek a kapary. Přidáme chilli omáčku, osolíme a opepříme.…
Máte rádi retro salát Rumcajs z nakládané zeleniny, majonézy a měkkého salámu? Ochutnejte i tuto pozměněnou verzi, ve které je navíc tuňák a uzená makrela. Na rozdíl od…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (osminky) a obojí promícháme s máslem rozpuštěným s 1-2 lžičkami bylinkové soli tak,…
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
Největší práci dá obrat maso z ryby tak, aby jsme nenechali kostičky. Vyžaduje to nechvátat a pečlivost. 1,/Obereme rybu a rodělíme na menší kousky. POZOR. Nečvachtat…
Výhodou je příprava předem, takže se můžeme věnovat návštěvě a nemusíme být "u plotny". Podáváme je totiž teplé, ale mohou se jíst i později studené. Náplně k plnění…
Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky. Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout. Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
Brambory si v míse pomačkáme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, křen, makrelu zbavenou kostiček a osolené vajíčko. Podle chuti dosolíme a opepříme. Ze směsi tvoříme…
Změklé máslo vyšleháme, přidáme rybičky a makrelu. Tomatový nálev necháme na konec na případné zředění. Přimícháme pastu, hořčici a pepř.Šleháme do pěny. Nakonec…
Makrelu zbavíme hlavy, ocasu, kůže, vykostíme a rozdrobíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo. K makrele přidáme nakrájené vejce, jemně nakrájenou větší jarní cibulku a…
Uzenáče pečlivě vykostíme a maso buď rozmačkáme vidličkou,nebo utřeme do hladka. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Postupně přidáváme koření a vymícháváme…
Cibuli jemně posekáme, pokrájíme si jemně maso z makrely. Vložíme do misky a přidáme asi půl krabičky pikantních sardinek i s trochou oleje. Vmícháme pomazánkové máslo,…
Z makrely stáhneme kůži, vyndáme páteř a snažíme se odstranit všechny malé kostičky. Vajíčka uvaříme na tvrdo a nasekáme, šalotku nakrájíme na drobno, kapii na malé…
Uzenou makrelu obereme od kostí a od kůže, vložíme do misky, přidáme sýr Cottage, nadrobenou Nivu, změklé máslo, hořčici a rozmixujeme tyčovým mixerem. Pokud je…
Brambory vaříme ve slupce asi 10 minut, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Makrely zbavíme hlav,…
Obereme maso z makrely a smícháme s ostatními ingrediencemi. Nejlépe to jde elektrickým šlehačem.
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
10 nejlepších postních jídel: Připravte si pučálku, jahelník, škubánky nebo grenadýrmarš!
Příběh Petry z MasterChefa: Během soutěže přibrala 10 kg. Bylo to emočním hladem, říká teď, když znova začíná hubnout
Kotlety na šlehačce: Oblíbenou klasiku z jednoho hrnce dochutí hořčice, báječně chutná i s vrstvou strouhaného sýra