Řezy s tvarohovým karamelem
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si piškotové těsto: Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do husté pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si piškotové těsto: Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do husté pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a…
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2…
Cukroví, které potěší mlsné a vybíravé jazýčky, jsou londýnské řezy. Chutné máslové těsto osvěžíme kyselejší marmeládou a zakryjeme nadýchanou ořechovo-sněhovou…
Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.Na…
Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, neznám nikoho, kdo by ho nemiloval. Provoní celý byt a vytvoří tu pravou atmosféru. Můžeme…
Tradičním způsobem vytvoříme kvásek, vypracujeme (dost tuhé) těsto a necháme vykynout. Mezitím dáme na sporák plotýnku, a dáme ji rozehřívat na minimum. Když je těsto…
Linecké patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Je dokonce tak oblíbené, že se připravuje i na Velikonoce, svatby nebo jen tak pro radost. Upečte si libovolné tvary a…
Hluboký plech o rozměrech cca 40x30 cm vyložíme papírem na pečení. Nebo jinak musíme plech vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170-175 °C.V…
Vyzkoušejte tento výborný vláčný perník s jablky. Chuť i struktura moučníku vás přenesou do dětství. Tohle je totiž přesně ten správný nedělní moučník, který nám s…
Cuketu můžeme grilovat, připravovat z ní různé placičky či varianty bramboráků. Ale co takhle z ní upéct moučník? Zní to sice trochu zvláštně, ale budeme mile překvapeni…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto.Dvě třetiny rozválíme na vymazaný a hr.moukou vysypaný plech.Potřeme marmeládou a posypeme sekanými oříšky nebo můžeme střídavě…
Na vále vyválíme dva stejné pláty z listového těsta a upečeme. Uvaříme pudink, osladíme cukrem.Jeden plát potřeme pudinkem, na něj dáme druhý, který potřeme rybízovou…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Těsto si uděláme v domácí pekárně-kdo jí nemá udělá v ruce. Nejprve dáme tekuté ingredience, pak mouku a droždí. Když máme hotovo, tak těsto dáme rovnou na plech na…
Zapneme troubu na 180°C , plech vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje (půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.Vejce…
Lahodné smažené koblížky, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, tradičně připravujeme v období masopustu. Koblížky z kynutého těsta však můžeme usmažit kdykoliv…
Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny…
Vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečně prostřeném stole? Rozhodně košíčky Izidor. Příprava je sice časově náročnější, ale výsledek bude stát za to. Ořechové…
Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit na sladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu…
Košíčky vonící rumem s máslovým krémem a v tolika možných obměnách, jako třeba s kandovaným ovocem, polité čokoládou, nebo s oříšky. Vypadají nádherně a ještě lépe…
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Lahodné řezy, které stojí za trochu práce. Jemný moučník, který báječně chutná a krásně vypadá, se hodí nejen k nedělní kávě, ale také na oslavy, svátky, nebo ho můžete…
Já zadělávám těsto v domácí pekárně. Což asi není potřeba popisovat. Jinak postup na klasiku: Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami