Salát z řapíkatého celeru
Recept ještě nebyl hodnocenŘapíkatý celer je vlastně vitamínová bomba. Vynikající je například večer k televizi místo chipsů, nakrájený na proužky v kombinaci se zakysanou smetanou nebo salsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,15 g |
– nenasycené | 0,25 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Řapíkatý celer je vlastně vitamínová bomba. Vynikající je například večer k televizi místo chipsů, nakrájený na proužky v kombinaci se zakysanou smetanou nebo salsou…
Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti…
Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v…
Bílá ředkev je sice mírně pikatní, avšak ne tolik štiplavá, jako její červená sestra ředkvička. Navíc pomáhá zlepšit imunitu a má antioxidační účinky. Jednoduchá…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Kdo jednou propadnul chuti krevet, neodolá. Jednoduchý, vpravdě mžikový recept na krevety neubere chuti jejich masa. Přitom zavoní česnekem i štípne po chilli. Limetka…
Kapří filety vykostíme a nakrájíme na nudličky.Suroviny, určené pro marinádu, prošleháme a dobře promícháme s kousky kapřího masa. Uložíme do ledničky a necháme…
Sytých polévek není nikdy dost. Kapusta je ideálním základem husté svačinové polévky, která může doplněná pečivem klidně zasuplovat i večeři. Na másle orestované…
Lilek nakrájíme na cca - 1 cm kolečka. Osolíme ho a necháme asi 15 minut vypotit. Poté ho osušíme utěrkou.Připravíme hustší těstíčko smícháním všech surovin. Nachystáme…
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Kuřecí prsní řízky mají skutečně 1000 + 1 možnost, jak je chutně připravit. Zde je to sýrovo - smetanová omáčka s nádechem pečeného česneku a v ní jemné maso. I s…
Příprava lehkého a zdravého jídla zabere opravdu jen pár minut. Přesvědčit se o tom můžete v tomto receptu. Filety pstruha orestujte na křupavou kůžičku a k nim…
Brambory pečlivě umyjeme a nakrájíme na měsíčky. Lehce je pokapeme olejem (jen, aby se nepřipekly) a opepříme, nesolíme.Palici česneku nahoře seřízneme, zakápneme olejem…
Bob zahradní v našich kuchyních příliš nepoužíváme. Můžeme to napravit s receptem na pečené boby. Stačí je namočit přes noc a druhý den dlouze péct v troubě. Podáváme je…
Krevety jsou oblíbené díky lahodné, jemné chuti. Jejich příprava zabere jen pár minut a v máslovo-smetanové omáčce ochucené bylinkami a česnekem chutnají skvěle. Dejte…
Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako…
Kuskus si připravíme podle návodu a necháme vychladnout.Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme, vyjmeme jadérka a pokrájíme.Nasekáme petrželku a mátu, cibuli nakrájíme na…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly…
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem,…
Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy. Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky,…
Žampiony očistíme, hlavičky sloupneme a i s nožkama nastrouháme do mísy na hrubém struhadle.Sýr nastrouháme na jemných slzičkách, přidáme nasekanou petrželku a…
Přidáno před 38 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Sladké bramborové taštičky jako od babičky: Plněné povidly s voňavým perníkem, sypané mákem a polité máslem chutnají božsky
Talián byl v Praze hitem a nezbytností k pivu. Kde se "neuzená uzenina" vlastně vzala?
Družstevníci na přelomu 50. a 60. let řešili mouchy v jídle, čistou vodu i hygienické předpisy