Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenSezóna rebarbory je krátká a tak neváhejte a využijte tuto sladkokyselou zeleninu do vláčného makovce, posypaného křupavou drobenkou, vonící po skořici. Kombinace…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sezóna rebarbory je krátká a tak neváhejte a využijte tuto sladkokyselou zeleninu do vláčného makovce, posypaného křupavou drobenkou, vonící po skořici. Kombinace…
Využijte jarní čas k přípravě rebarborového koláče. Zvlášť v době, kdy je rebarbora v té nejlepší formě. Upečení koláče neodkládejte. Využijte první volnou chvilku.…
Rebaboru očistíme, případnš oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do kastrolku, podlijeme troškou vody, přidáme sušené brusinky, přivedeme k varu a vložíme jablka,…
Suroviny na těsto smícháme dohromady - vznikne těsto, kterým vyložíme koláčovou formu, nebo pečící talíř. Těsto vytvarujeme k okraji a kousek si necháme na závěrečné ,,…
Vejce ušleháme se třtinovým cukrem, přidáme olej a dál šleháme. Nakonec po částech přisypeme mouku, promíchanou se sodou a perníkovým kořením. Nakonec vlijeme do těsta…
Předehřejeme troubu na 220´C V kastrůlku za stálého míchání přivedeme k varu džus, vodu a hrnek cukru. Vaříme asi minutu a necháme odstát. 3 hr nahrubo nasekané…
Předehřejeme troubu na 220´C V kastrůlku za stálého míchání přivedeme k varu džus, vodu a hrnek cukru. Vaříme asi minutu a necháme odstát. 3 hr nahrubo nasekané…
Rebarboru umyjeme, osusime a pokrajame na mensie kusky. Zmaknute maslo vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom do peny. Pridame po jednom zltky, zakazdym dobre…
Bílky vyšleháme do hustého sněhu společně s cukrem. Přidáme žloutky. Jemně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Roládu upečeme ve…
V hrnci rozehřeji olej, na kterém zesklím cibuli, přidám zoubky česneku. Přidám pokrájené maso. Osmahnu za stálého míchání. Přidám papriku a další koření. Nepřestávám…
Kdo by neměl rád pudink?! A třeba takový vanilkový můžeme doplnit i kousky rebarbory. Tu nakrájíme, necháme doměkka povařit s cukrem a na střídačku vrstvíme. Na poslední…
Kynuté těsto je tvárné a můžeme z něj připravit, kromě klasických buchet a koláčů, také netradičně tvarované záviny. Jedním z takových je tento cop, který naplníme směsí…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší veliké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší veliké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Vychutnejte si tento dezert, ve kterém vynikne nakyslá rebarbora. Stačí ji krátce povařit se skořicí a vanilkou, díky tomu bude krásně vonět. Poté ji rozmixujete,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Bramborové mléko: Nejnovější hit mezi rostlinnými mléky se hodí do vaření i do kávy, připravit ho podle našeho receptu je snadné
Retro vaření s Kristinou: Připravte si jednoduchý chřestový salát podle prvorepublikového receptu
Pařížskou šlehačku snadno připravíte i doma: Bude chutnat jako z luxusní cukrárny, před šleháním se ale musí dobře vychladit