Šťavnatý burger
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 477 kJ / 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,50 g |
Tuky | 46,00 g |
– nasycené | 8,00 g |
– nenasycené | 38,00 g |
–– mononenasycené | 18,00 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Domácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají…
Chcete si připravit k obědu jídlo na asijský způsob? Vyzkoušejte toto marinované maso restované se zelím, paprikou a pórkem sypané dýňovými semínky a polité sójovou…
Úroda dýní je v plném proudu, tak vyzkoušejte tuto krémovou dýňovou polévku, bez které by podzim nebyl úplný. Dýně dodá polévce příjemně nasládlou chuť a dozdobit ji…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Toto jídlo připravíme velmi snadno a rychle a přitom chutná skvěle. Nudličky slaniny a špeku osmažíme, ochutíme sójovou omáčkou a bylinkovou strouhankou. Na závěr…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
1. Smíchat vejce, olej a vidličkou rozmačkaný banán. 2. V jiné misce smíchat všechny ostatní suroviny a poté je přidat k vaječné směsi. Rychle zamíchat vařečkou…
Malé zlatavé houstičky připravíme z nekynutého tvarohového těsta a ochutíme naším oblíbeným kořením a semínky dle chuti. Houstičky potřeme mlékem, posypeme kmínem, mákem…
Urobíme kvások: voda, trošičku cukru a droždie. Po vykysnutí vlejeme do múky so zvyškomigrediencií. Cesto by malo byť vláčne, trošku redšie, vodu lejeme podľa potreby.…
Petrželovou nať dejte do sekáčku a nasekejte (pokud sekáček nemáte nakrájejte na jemno).Přidejte česnek a ořechyNakonec vmíchejte olej a je hotovo.Dejte do sklenic, v…
Všechny suroviny smícháme a směs necháme minimálně 15 minut bobtnat. Lněná semínka nasáknou tekutinu a vytvoří gelovou hmotu, díky které pak krekry drží pohromadě i bez…
Vločky smícháme s medem a se sušeným ovocem nasekaným na malé kousky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vše do něj zapracujeme. Na plech vyložený papírem…
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a uvaříme do měkka. Vodu slijeme.Cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Cuketu a mrkev nakrájíme na hranolky.Ve větší pánvi…
Těsto jsem míchala v robotu – k vykynutému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce zakryjeme a necháme vykynout (2-3…
Polníček omyjeme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zakápneme pěti kapkami olivového oleje, osolíme a promícháme.Semínka opražíme nasucho na pánvi do světle…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Smícháme suché přísady - žitné i ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.Těsto…
Do pekárny dáme mouku, droždí, zalejeme ohřátým mlékem s máslem, ne moc horké!, vejce, sůl, cukr a dáme program na dělání těsta. Po signálu (jak kdo má pekárnu, mě před…
Do pekárny uložit suroviny v pořadí tekuté-sypké a zapnout program Těsto. Hotové těsto vyndat, propracovat, rozdělit na 12 kusů, z těch udělat bulky a nechat kratičce…
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my…
Mandle a půlku dýňových semínek vložte do mixéru a pár minut mixujte, dokud nejsou rozemlety na krásně jemný prášek. Tento vysypte do mísy a přidejte všechna zbylá…
Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím).Sušenou mletou cibuli jsem do…
Světlý, klenutý a voňavý chlebík je plný tmavě zelených dýňových semínek, které při jídle semtam křupou v zubech. Vřazením vařených brambor do těsta chlebu prodloužíme…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak upravit kdoule? Z jejich šťávy, která voní vanilkou a citrusem, jsme připravili sladký rosol a z dužiny vynikající sýr
Velikonoce podle horoskopu: Nejlepší mazanec upečou Raci, beránka Váhy a Blížence do kuchyně raději nepouštějte
Gurmánem až za hrob: Ochutnali byste rybu nebo fazole, které vás mohou zabít?