Škvarkové placky
Recept ještě nebyl hodnocenTyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 176 kJ / 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 79,00 g |
– nasycené | 31,00 g |
– nenasycené | 44,00 g |
–– mononenasycené | 36,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 350 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Výborná škvarková pomazánka chutná jako od maminky nebo babičky a je tak jednoduchá, že ji hravě zvládnou i začátečníci. Domácí škvarkovou pomazánku si nejlépe…
Pokud máte doma škvarky, vrhněte se do pečení nepřekonatelných škvarkových placek podle babiččina receptu. Voňavé, zlatavé a křupavé mini bochánky mizí z plechu už při…
Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte,…
Pokud doma máte schovanou nějakou starou kuchařskou knihu, můžete v ní objevit doslova poklad. Třeba osvědčený recept na škvarkové placky, které chutnají přesně jako ty,…
Báječná škvarková pomazánka připravená z pár surovin, které najdete doma téměř vždy. Potěšte sebe i své blízké touhle dobrotou. Nejlepší je s čerstvým chlebem, posypaná…
Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu…
Jste milovníci zlatavých škvarků? V tom případě musíte vyzkoušet křupavé a jemné škvarkové tyčinky. Posypte je oblíbeným kořením, kmínem i solí. Hodí se na obyčejné dny,…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky (já měla 8, můžete si klidně rohlíky…
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Chleba kyne 8 - 12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Všechny ingredience smícháme…
Domácí křupavý chléb si můžete snadno připravit i vy, podle našeho receptu to zvládnete hravě. Tento chléb potřebuje delší kynutí, ideální je proto zadělat těsto večer a…
100 g škvarků lehce pokrájíme a 100 g škvarků na hodně jemno usekáme (nebo umleme).Domácí pekárna, případně robot: Do vyšší skleničky rozdrobíme droždí, dáme lžičku…
Vařené brambory jemně rozstrouháme, osolíme, přidáme vejce a tolik polohrubé mouky, aby vzniklo měkké těsto.Těsto rozdělíme na dílky a z každého vyválíme tenkou placku…
Chutný domácí chléb, kterému těsto připravuje domácí pekárna a správný vypečený bochník z něho připraví klasická trouba. Kombinací postupů získáte bochník výborného…
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu.…
Čekáte návštěvu a rádi byste připravili slané pohoštění k vínu či pivu? Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených…
Zelí pokrájíme, škvarky pokrájíme nadrobno a přidáme k zelí.Rozšleháme vejce a přidáme k zelí, přidáme mouku a osolíme. Dobře promícháme, spíše prohněteme, nejlépe…
Ano, ten název evokuje známou starou písničku. Bramborové placky byly dříve hojně zastoupené v jídelníčku. Podávaly se jako příloha k jídlu, nebo samostatně, někdy se…
Hledáte recept, podle kterého upečete dobré domácí pečivo? Pokud ano a nedržíte zrovna novoroční dietu, vyzkoušejte tyto skvělé a křupavé škvarkové pagáče. S těstem se…
Zbylo vám pár krajíců chleba a rodina má hlad nebo už jste chtěli starší chleba vyhodit? Nejdříve vyzkoušejte tento jednoduchý recept na křupavé placičky s česnekem a…
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu.…
Hanušky z Českého ráje se mohou směle zařadit mezi bramborové pokrmy, které v jiných krajích nazývané bramboráky, sejkory či vošouchy. Placičky voňavé po majoránce a…
Připravit škvarkovou pomazánku není žádná věda. Postačí pár surovin, které najdete doma, a za čtvrthodiny je na stole. V kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem vytvoří i…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Švýcarské národní jídlo fondue: Připravte si sýrovou delikatesu jako v restauraci!
Slané muffiny místo velikonoční nádivky: Ozdobí velikonoční stůl, nádherně voní po jarních bylinkách a božsky chutnají
Byliny v kuchyni: Máta je zázračným lékem na žaludek, ale pozor! Ne pro těhotné