Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Lněné sádlové rohlíky

Lněné sádlové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…

Máslový věnec s brusinkami

Máslový věnec s brusinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

K omládku přidáme zbytek surovin a necháme pekárnou vypracovat a vykynout těsto. Rozdělíme ho na dva díly = dva věnce. Každý kus těsta rozválíme, potřeme máslem,…

Grahamky

Grahamky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechny suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat (nebo je ručně umícháme v misce) a pak, zakryté necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek všech…

Dalamánkové špičky

Dalamánkové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…

Vánoční štola

Vánoční štola

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po…

cathleen

55 min

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…

cathleen

192 min

Sedlácký chléb

Sedlácký chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Všetky prísady dáme do nádobky dom. pekárne (okrem bigy) a necháme 20 minút miesiť. Potom program prerušíme, pridáme i bigu (musi mať pokojovú teplotu) i semínka lenu,…

Pivní celozrnné bagety

Pivní celozrnné bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…

Briošky - šneky

Briošky - šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do…

Černý pivní chleba

Černý pivní chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…

"HORKÝ PES"

"HORKÝ PES"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, opět zapneme…

"Baguette italiano"   (bagety)

"Baguette italiano" (bagety)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme…

Vícezrnné dalamánky

Vícezrnné dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila…

Sýrovky (bagety)

Sýrovky (bagety)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme…

Semolinové placky s cibulí

Semolinové placky s cibulí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

suroviny na omládek dobře vymícháme a zakryté necháme v teple místnosti asi 45-60 minut pracovat. Než vykyne, na 2-3 lžících z připraveného oleje lehce osmažíme…

Poliš

Poliš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Poliš je jednoduchý, řídší a déle zrající kvásek z droždí, jeden ze způsobů nepřímého vedení těsta (tzv. na jeden kvasný stupeň).Měl by se vyrobit prošleháním, aby do…

Jarní chlebík

Jarní chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a hotový omládek pak v zavřené pekárně asi 45 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a bez předehřevu necháme umíchat…

Dalamánky II

Dalamánky II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…

jipohe

150 min

Myšákův bochník

Myšákův bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit.Hotový rozkvas má zvětšený objem,…

1 2 3 4 5

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli