Citron svou chutí dokáže ozvláštnit jídlo i nápoje. Jaké jsou nejoblíbenější recepty?
Citrony přináší výraznou chuť a vůni do kuchyně, ale mají také zdravotní a kosmetické výhody. Jsou bohaté na vitamín C, což má několik zdravotních výhod. Vitamín C pomáhá posilovat imunitní systém, podporuje trávení, působí jako antioxidant a zlepšuje vstřebávání železa z potravy. Citrony jsou také vynikajícím zdrojem vlákniny.
Z citronu využijete kůru i šťávu
Citron je nezbytnou součástí mnoha kuchyní po celém světě. Jeho šťáva a kůra jsou využívány k dochucování pokrmů a nápojů. Jeho šťáva se používá zejména pro okyselení a zvýraznění chuti pokrmů, salátů, omáček a nápojů. Kůra je poté bohatá na éterické oleje, a tak dodává jídlu výraznou citronovou chuť. Je používána v pečení, dezertech, marinádách a kořenící směsích. Na dozdobení dezertů je ideální kandovaná kůra.
Tip: Vyzkoušejte zázračné účinky citronu smícháním s česnekem.
Nejoblíbenější recepty z citronu
Z citronu dokážete vykouzlit spoustu skvělých receptů. Velmi oblíbené jsou citronové koláče, bábovky a cheesecaky, svěží letní limonády, citronové kuře, zálivky na saláty, ryby či smažené pokrmy. V letních měsících je pak oblíbená citronová zmrzlina nebo sorbet.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové: Voní medem a krásně ozdobí stůl, říká první vítězka Peče celá země
Tahle česnečka mění pravidla hry: Zkuste rozpečený sýr, krutóny s česnekovým máslem nebo uzená kuřecí křídla
Vyrobte si domácí arašídové máslo. Můžete mít rázem zdravý základ pro svačinku i do cukroví!