Drůbež - články, postupy a rady
Den kohouta na víně
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Perlička, kterou chováme, vznikla domestikací perličky kropenaté. Je to pták, který váží v průměru 1,3 kg. Perličky poskytují vynikající vejce, ale i dobré maso, které je málo tučné a chutí ho lze přirovnat k bažantovi. Zahradu dokáží zbavit škůdců, nevýhodou je, že jsou toulavé a vydávají poměrně pronikavé zvuky.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Kapoun je mladý, vykastrovaný a vykrmený kohout. Má velice jemné a chutné maso. Zvíře neztrácí energii pohlavními pudy, přibývá na hmotnosti, takže je větší a má více masa. Každá národní kuchyně kapouna upravovala jinak. Klasickou známou kuchyňskou úpravou je kapoun na víně.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Kachní maso je chutné a snadné na přípravu. Obsahuje velké množství bílkovin, všechny nezbytné aminokyseliny i spoustu minerálů. Od nepaměti patří kachna mezi drůbež, kterou si dopřáváme v mnoha formách, i když dnes už méně, než tomu bylo v minulosti. Kachnu připravujeme nejčastěji pečenou, podáváme ji s dušeným zelím a knedlíkem. Mezi lahůdky patří grilovaná kachní prsíčka, kachní játra i kachní sádlo.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Husa je vrubozubý pták. Dříve se choval hlavně na vesnicích, kvůli dobrému masu a kvalitnímu peří. V posledních letech zažívá renesanci. Husa na maso musí být dobře živená, její výkrm trvá cca půl roku. Svatomartinská tradice v podobě pečené husy se udržuje dodnes, delikatesou jsou husí játra. Dozlatova upečenou husu podáváme se zelím a různými druhy knedlíků, hodí se k ní i bramborové placky - lokše.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Českem s chutí: Kyselo, které vás postaví na nohy a polévky jako drn. Ochutnejte Krkonoše!
DOLNORAKOUSKÁ ZEMSKÁ VÝSTAVA 2013 S TÉMATEM „CHLÉB & VÍNO“ PŘIBLIŽUJE DĚJINY REGIONU
Kdo je nový MasterChef Česko 2023: Vítěz Honza asi poputuje z vody rovnou do hospody. Jak to změní jeho život?