Mleté maso se dá kombinovat s různými přílohami a vždy bude chutnat skvostně
Mleté maso je jednou z nejoblíbenějších ingrediencí v kuchyni a umožňuje přípravu mnoha chutných pokrmů. Je všestranné a lze jej přizpůsobit různým chutím a kulinářským stylům. Mleté maso chutná skvěle s těstovinami, rýží i bramborem.
Které druhy masa lze umlít?
Co se týče konkrétních druhů mas, umlít můžete prakticky jakékoliv. Nejoblíbenější je však hovězí, vepřové, kuřecí a krůtí. Výhodou je, že můžete masa mezi sebou kombinovat, například mix hovězího a vepřového je velmi oblíbený, neboť kombinuje chuť masa a tuku. Hovězí mleté (sekané) maso lze pak jíst bez obav i syrové.
Nejoblíbenější recepty z mletého masa
Mleté maso lze použít do spousty různých pokrmů. Dá se kombinovat s různou zeleninou, například s rajčaty či cuketou. Mezi nejoblíbenější patří:
- tatarák,
- boloňské špagety,
- lasagne,
- chilli corn carne,
- hamburgery,
- karbanátky, holandské řízky, mleté kuličky, čevabčiči,
- kebab apod.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Klenot mezi moučníky: Dort St. Honoré je vrcholem cukrářského umění. Troufnete si na něj?
Španělský salám chorizo umí udělat z obyčejných těstovin delikatesu. Kam se ještě hodí?
Krvavá bába neboli Švajnfest: Krkonošský bramborák ze zabijačky má jednu netradiční přísadu, která jej i zajímavě obarví