Ovoce má v jídelníčku své místo. Co všechno obsahuje a kde všude se dá v kuchyni využít?
Různé druhy ovoce by měly by součástí zdravého jídelníčku každého z nás, protože obsahují řadu cenných látek. Co konkrétně obsahuje ovoce? Většinou je tvořeno ze 70 –90 % vodou a je významným zdrojem vlákniny, vitamínu C a minerálních látek.
S ovocem ale opatrně
Ačkoliv je ovoce prospěšné, měli bychom se zde řídit větičkou "Všeho moc škodí". Ovoce totiž obsahuje velké množství jednoduchých sacharidů, tedy cukru, který je zde obsažený ve formě fruktózy, s jejíž konzumací to není vhodné nijak přehánět. Velké množství ovoce by také mohlo negativně ovlivnit hmotnost.
Velké oblibě se těší mrazem sušené ovoce
Ovoce se dá zpracovat různými způsoby. Nejchutnější je jen tak samotné, ale perfektně se hodí do velkého množství dezertů, k zavařování, přípravě marmelád či zmrzlin, ale i třeba do drinků. Pokud nechcete zrovna dávat majlant za ovoce mimo sezónu, vyzkoušejte křupavé lyofilizované neboli mrazem sušené ovoce.
Předchozí 1 2 3 4 5 … 23 … Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12