Ptáčky z mletého masa
Pták - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Křepelka polní je nejmenší evropský pták z rodu hrabavých a čeledi bažantovitých. Patří také k ptákům stěhovavým. Je velký asi jako kos. Křepelek je známo 5 druhů. Pro maso a hlavně pro zdravá vejce se v domácích podmínkách chovají křepelky japonské, které jsou známé v mnoha variantách.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Koroptev je malý hrabavý polní pták z čeledi bažantovitých. U nás hnízdí na většině území. Nicméně stavy koroptví se výrazně snížily, a to kvůli mechanizaci a chemizaci v zemědělství. Dospělá koroptev váží 350 - 450 g. V kuchyni se připravuje hlavně pečená na másle a slanině, s přidáním cibule a koření.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12