Závin je moučník, který skrývá lahodnou náplň. Díky smotání je skvělý i na pohled
Příprava štrúdlu neboli závinu není nic těžkého a zvládne ji i začátečník. Možná právě proto je závin tak oblíbený moučník. Vylepšený voňavou skořicí a posypaný moučkovým cukrem je přímo neodolatelný a rukáv (či dva) zmizí vždy rychle.
Závin – druhy těsta
Nejznámější a nejpoužívanější je listové těsto, z nějž se vyrábí tradiční jablečný závin. Velmi oblíbené je také kynuté těsto, z nějž lze upéct například vynikající makový závin. Méně známé je třeba těsto jogurtové nebo těsto pivní.
Závin – náplně
Nabídka náplní je ještě pestřejší než nabídka těst. Závin lze připravit naslano i nasladko, přičemž můžete využít různé druhy ovoce (i zeleniny), ořechy lískové i vlašské, hrozinky, tvaroh, mák... a navrch třeba zmrzlinu nebo domácí klasickou či pařížskou šlehačku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Vyplatí se při cenách mouky a energií domácí pečení chleba? Ano, ale je potřeba při pečení dodržet jeden zásadní krok
10 nejlepších dárků pro gurmety: Vaječňák na lžičku, chalupářskou kuchařku nebo online kurz vaření kulinární nadšenci ocení
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň