Časté chyby při používání ručního šlehače: Pokud je děláte taky, je načase přestat
Ruční elektrický šlehač patří mezi základní zařízení každé kuchyně. Díky němu můžeme během krátké chvilky vyšlehat krém do dortu, bílkový sníh, bramborovou kaši, pomazánku nebo ovocné pyré.
Naše babičky šlehaly krémy drátěnými metlami a pořádně se u toho nadřely. V současné době umí hospodyňkám ušetřit spoustu práce i času drobní kuchyňští pomocníci, mezi které patří i elektrický ruční šlehač.
Mohlo by vás zajímat
Jaké chyby můžeme udělat s elektrickým šlehačem
Pokud nechcete uklízet celou kuchyň, přečtěte si 5 základních pravidel:
- Vylítnutí kousků ingrediencí z misky hned po zapnutí mixéru způsobí příliš tuhá směs nebo zapnutí rychlých otáček.
- Rozstříknutí šlehané směsi způsobí zapnutí vysokých otáček hned na začátku nebo příliš mnoho tekutin v misce.
- Stříkání tekutiny z misky způsobí také dolévání tekutých ingrediencí (vody, mléka) na otáčející se metly.
- Rozprášení mouky nebo cukru do okolí misky spolehlivě nastane při sypání sypkých ingrediencí do misky během šlehání.
- Mísa se při šlehání točí - držíme ji pevně za ucho nebo za okraj. Také lze pod ni položit mokrou utěrku, tím se k podložce přilepí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Při šlehání ponoříme metly do směsi ingrediencí a zapneme šlehač na nízné otáčky. Po spojení směsi otáčky zvýšíme. Metly nezvedáme, ani neopíráme o dno misky. Při nutnosti něco přidat do šlehané směsi šlehač vypneme nebo snížíme otáčky a tekutinu lijeme na stěny misky, nikoliv na metličky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 55 minutami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 20 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Retro okénko: Rychlošlehač na smetanu stával kdysi 15 Kčs, šlehač s metličkami 30 Kčs. A práci zvládly oba za pár minut
Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví pro lenochy? Základ ze dvou surovin připravíte do 5 minut, dochucení je na vás
Komentáře