Časté chyby při přípravě a pečení lineckého cukroví
Linecké cukroví patří mezi tradiční dobrotky na vánočním stole. Připravuje se ve spoustě různých tvarů, promazává se marmeládou i nádivkami, zdobí se čokoládou i polevou, sype se cukrářským zdobením nebo oříšky.
Linecké slepované nebo skládanky jsou celkem jednoduché na přípravu - umí je upéct i začínající kuchařka. Přesto může dojít k několika problémům, které změní tvar, chuť i konzistenci cukroví. Poradíme vám pár tipů, aby se vše povedlo.
Časté chyby při pečení lineckého cukroví
Základním pravidlem je dodržení osvědčených receptů:
- Těsto se nechce spojit - všechny suroviny musí mít stejnou teplotu z lednice.
- Těsto je gumové a pečením mění tvar - dlouhým hnětením se zapařilo.
- Těsto je řídké - přidáme trochu mouky a necháme těsto odležet.
- Těsto se smrskává - tekuté ingredience přidáme do drobenky z mouky a másla.
- Těsto při pečení změní tvar - mléko ani prášek do pečiva do tohoto těsta nepatří.
- Těsto se pečením zkroutí - používejte pouze máslo, jiné tuky obsahují vodu.
- Těsto není jemné - místo části mouky přidáme Solamyl.
- Těsto je tuhé - vpracujeme do něj kousek másla.
Jak správně připravit linecké cukroví? Každá kuchařka má svůj recept - pokud ne, musí pár receptů vyzkoušet a schovat si ten, který jí vyhovuje. Podívejte se na video, jak na slepované cukroví:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat drobenku? Když jí připravíme více naráz, příští pečení bude o to rychlejší. Poradíme, jak ji uložit
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře