Churros z odpalovaného těsta: Připravte si španělskou dobrotu podle videonávodu
Na poutích či trzích už jste možná viděli stánek s dobrotou zvanou churros. Kde se smaží churros, tam se šíří krásná sladká vůně, které odolá jen málokdo. Zkuste si churros připravit i vy doma, není to tak těžké.
Churros, tedy silnější dlouhé sladké tyčinky obalené v cukru, jsou vyrobené z odpalovaného těsta. Toto těsto je po usmažení vláčné a jen několik churros vás dokáže příjemně zasytit. Zkuste si churros připravit doma podle videonávodu.
Návod na domácí churros
Nejprve je potřeba připravit odpalované těsto, které potom smažíme.
- Z mléka, cukru, soli, másla a mouky (množství je uvedeno zde) si podle návodu připravte odpalované těsto.
- Poté těsto přendejte do mísy a do zchladlého těsta zašlehejte vejce.
- Pomocí sáčku vytvarujte churros a osmažte je v horkém oleji dozlatova.
- Nakonec je obalte ve skořicovém cukru. Kdo chce, může hotové churros namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Churros jsou výborné i jen tak, bez cukru i bez čokolády.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Komentáře